Balanç d'un any de la reversió de La Ribera: 466 professionals més i 8 dies d'espera quirúrgica menys

La Conselleria de Sanitat ha invertit més de 7,8 milions d'euros en el primer any de gestió pública del departament
1 abril 2019 17:07h
L'Hospital d'Alzira ha incrementat en un 4,52% les seues intervencions quirúrgiques i ha superat les 20.319 operacions, amb una demora quirúrgica mitjana de 54 dies. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El primer any de gestió pública després de la reversió del Departament de Salut de la Ribera s'ha saldat amb la incorporació de 466 professionals, noves especialitats, una reducció en huit dies de la demora quirúrgica i una inversió de més de 7,8 milions d'euros, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat.

Al llarg de l'últim any, l'administració ha sumat un total de 466 professionals de "tots" els estaments, la qual cosa ha permés "millorar" l'atenció a pacients i les condicions laborals de serveis sensibles com ara les urgències, els quiròfans o la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital de la Ribera. També ha afectat els serveis d'urgències d'Atenció Primària i ha millorat les ràtios de Medicina General i Pediatria.

A més, el Departament de Salut de la Ribera ha incrementat el nombre d'especialitats en la cartera de serveis de set centres, per a evitar desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l'Hospital d'Alzira.

En concret, els centres d'Almussafes, Alzira I, Alzira II, Sueca, Carlet, Alginet i Carcaixent han reforçat els seus serveis amb l'ampliació de consultes i noves especialitats com ara Oftalmologia, Neurologia, Geriatria, Traumatologia i Cardiologia, entre d'altres.

De la mateixa manera, s'ha augmentat el nombre de serveis que l'Hospital d'Alzira presta als pacients al seu domicili, amb l'increment de 9 a 21 professionals de la Unitat d'Hospitalització a domicili (UHD) i la incorporació de la rehabilitació i atenció psiquiàtrica domiciliàries. A més, s'ha creat el servei de Cirurgia Pediàtrica que abans de la gestió pública l'hospital cobria amb un contracte mercantil.

Així mateix, l'Hospital d'Alzira ha incrementat en un 4,52% les seues intervencions quirúrgiques i ha superat les 20.319 operacions, amb una demora quirúrgica mitjana de 54 dies, quan la mitjana a principis de la reversió era de 62 dies.

Més de 7,8 milions en equips i infraestructures

La Conselleria de Sanitat ha invertit més de 7,8 milions d'euros en el primer any de gestió pública del departament. Ha adquirit equipaments com ara un accelerador lineal, per més de tres milions d'euros i que permetrà tractar tumors amb dosis de radiacions molt elevades sense danyar teixit sa, i un PET-TC per 1.400.000 euros, que serà el primer amb què compte l'hospital en els seus 20 anys d'existència, entre d'altres.

L'administració ha ressaltat que "no solament han tingut lloc les inversions anunciades, sinó que, a més, s'han assumit inversions d'urgència per a pal·liar greus deficiències heretades de l'anterior gestió", com ara equips de tractament i diagnòstic i equips quiròfans.

S'han invertit 170.000 euros en la creació i equipament d'una nova Unitat de Preingrés que agilita el flux de pacients d'Urgències quan es produeixen pics de major activitat assistencial. També s'han invertit 40.000 euros en l'adequació de sis lavabos per a pacients amb mobilitat reduïda en Consultes Externes i d'hospitalització.

D'altra banda, s'ha licitat l'obra d'un nou quiròfan per a cirurgia major i s'han habilitat 18 noves consultes i nou despatxos en el centre alzirenc, així com una sala de lactància, entre altres instal·lacions. S'ha ampliat en 560 places gratuïtes l'aparcament per a pacients de Consultes Externes.

Quant a infraestructures en Atenció Primària, s'han adequat els centres de Benimuslem, Favara i Llombai, amb una inversió de 137.000 euros, entre altres actuacions.

La Conselleria de Sanitat ha avançat que el "futur del Departament de Salut de la Ribera passa, a curt-mitjà termini, per a continuar millorant en les infraestructures i l'equipament dels seus centres sanitaris", a través de projectes com la millora de la Unitat de Vigilància Intensiva, l'ampliació de l'àrea d'Hemodiàlisi i la reubicació de l'Hospital de Dia. A llarg termini, l'objectiu de l'administració és consolidar el Pla Director de l'Hospital que permetrà l'ampliació del centre hospitalari.

next