Més de cinquanta empresàries es reuneixen per a editar un centenar de biografies de dones en la Wikipedia

L'Associació d'Empresàries i Professionals de València ha organitzat la trobada 'editatona' aquest dissabte al matí al Convent Carmen  
1 juny 2019 18:46h
Des de l'associació han assegurat que s'han editat prop d'un centenar d'entrades de referents femenins en tots els àmbits professionals, entre noves incorporacions, revisions i traduccions. / EVAP

VALÈNCIA. Més de 50 empresàries valencianes han participat en l''editatona' organitzada per l'Associació d'Empresàries i Professionals de València (EVAP), en la qual han aconseguit editar prop d'un centenar de perfils de dones en l'enciclopèdia digital Wikipedia.

La trobada, celebrada aquest dissabte al matí al Convent Carmen de València, tracta d'incrementar la col·laboració i la representació de dones i atallar la bretxa de gènere actual en l'enciclopèdia digital, segons han informat fonts de l'associació en un comunicat.

L'EVAP ha mostrat la seua satisfacció pel gran acolliment de la iniciativa: "Hem fet un pas important coneixent amb detall com participar en la creació de l'enciclopèdia participativa; és el punt de partida per a poder incrementar la qualitat i abast del contingut relacionat amb dones en Wikipedia".

Des de l'associació han assegurat que s'han editat prop d'un centenar d'entrades de referents femenins en tots els àmbits professionals, entre noves incorporacions, revisions i traduccions.

També han agraït la participació de les empresàries en l''editatona', ja que representa "una oportunitat per a assumir el repte d'escriure la història i, simultàniament, donar visibilitat a les dones".

"Sense referències rellevants estem hipotecant el futur de les noves generacions. Existeix molt de talent femení ocult que hem de traure a la llum", han defensat des de l'associació.

L'esdeveniment ha comptat amb el suport d'Amical Wikimedia València, l'organització sense ànim de lucre que treballa perquè tot el saber humà estiga a l'abast, de forma lliure, per a totes les persones.

next