'69 raons', el programa d'À Punt per a adolescents sobre educació afectiva i sexual

El programa està penjat íntegrament en la web del mitjà públic i en televisió es podrà veure els diumenges a la nit
23 setembre 2019 19:39h

VALÈNCIA. À Punt Mèdia ha estrenat el programa 69 raons i ho ha fet pujant tots els capítols a la web de la cadena. Aquest dilluns s'hi ha pujat la sèrie completa d'aquest programa d'educació afectiva i sexual adreçat a adolescents. Segons expliquen els mitjans públics en un comunicat, es tracta de la primera producció d'À Punt que s'estrena primer en la web.

69 raons s'estrenarà en televisió el divendres 27 de setembre en un programa especial que anirà seguit d'una edició de La qüestió sobre l'educació afectiva dels joves. I l'estrena del primer capítol està prevista per al diumenge 29 de setembre, tot just abans de l'estrena de l'exitosa sèrie Merlí, una de les apostes de la cadena per a la ficció de la temporada de tardor-hivern.

El programa està presentat per Lara Avargues, sexòloga, psicòloga i terapeuta de parella. Cada diumenge, després de l'informatiu de la nit, s'emetrà un capítol de trenta minuts al llarg dels quals es parlarà i es debatrà de la sexualitat, es denunciaran situacions de vulneració dels drets sexuals i reproductius, i es respondran a les inquietuds en matèria de sexe dels més joves.

El contingut d'aquest programa està dirigit a un públic familiar. Està dissenyat, especialment, per a atendre un públic adolescent i també resultarà molt interessant per als pares. 69 raons analitza la realitat i identifica els problemes i sentiments d'una població que comença a experimentar el sexe.

El programa planteja cada tema a partir d'escenes de ficció que representen situacions que poden ser habituals en la vida dels joves i inclou tallers en què els alumnes de 4t curs de l'ESO debaten al voltant de les seues vivències i inquietuds. En l'últim bloc, la sexòloga explica i aclareix els dubtes des d'un punt de vista professional. Després de l'emissió de cada capítol, Lara Avargues farà un directe en Instagram per a parlar amb els usuaris i resoldre tots els seus dubtes.

69 raons ha treballat coordinat amb el programa PIES (Programa d'Intervenció d'Educació Sexual) que promou la Conselleria de Sanitat Universal i que s'aplica als instituts valencians, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació.

next