Els 7 monuments més importants de València tindran videovigilància 24 hores

La Llotja, les Torres dels Serrans, les Torres de Quart, les Drassanes, l'Almodí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat estaran supervisats per 43 càmeres de seguretat
15 maig 2019 18:04h
El pressupost del projecte és de 508.298,91 euros. / DIARI LA VEU 

VALÈNCIA. La Junta de Govern Local aprovarà divendres vinent el projecte d'instal·lació de 43 càmeres de vídeo per a la vigilància dels espais públics en els quals es troben situats 7 monuments declarats com a Bé d'Interés Cultural (BIC). 

Les càmeres se situen en diferents emplaçaments, com ara als fanals de l'enllumenat públic, en columnes noves o en suports instal·lats als edificis BIC, sempre després d'una detallada anàlisi de cada lloc per a aconseguir que tinguen el menor impacte visual possible, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Tal com s'ha explicat des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, que dirigeix Glòria Tello, es tracta dels monuments més representatius del patrimoni valencià: la Llotja de la Seda, les Torres dels Serrans, les Torres de Quart, les Drassanes, l'Almodí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat.

En total són 43 les càmeres de vídeo previstes. El projecte ja estava enllestit el mes de juliol passat i des d'eixe moment s'han hagut d'obtindre els dos informes preceptius per a aquest tipus d'instal·lacions: l'autorització de la Delegació del govern espanyol per a instal·lar les càmeres de vídeo, que es va obtindre el passat 1 de febrer, i l'autorització patrimonial aprovada per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat el 28 de març del 2019, obtinguda el 4 de l'abril passat.

El projecte d'instal·lació compta amb diferents modalitats de suport de les càmeres. En la majoria dels edificis s'utilitzarà la instal·lació en part de l'enllumenat públic existent i, en el cas de les torres de Quart, es procedirà a instal·lar una columna nova, mentre que, per al Museu de la Ciutat i l'Almodí, els suports de tira-volta s'incorporaran al conjunt històric de l'edifici. 

El pressupost definitiu del projecte és de 508.298,91 euros, incloent benefici industrial, despeses generals i IVA. Una vegada tramitat el contracte d'obres, s'estableix un termini d'execució de tres mesos. 

next