El 70% del veïnat de València tindrà accés als contenidors marrons 

L'Ajuntament amplia el servei de recollida selectiva de residus orgànics a tretze barris més de la ciutat  
23 octubre 2019 18:17h
El veïnat que s'acoste als punts informatius rebrà un lot complet d'eines que faciliten el reciclatge. / DLV

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ampliarà el servei de recollida selectiva de residus orgànics –restes de menjar o de jardí– amb la instal·lació de 655 nous contenidors marrons en tretze barris.  Aquesta acció, que es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre, permetrà fer arribar aquest recurs a 150.000 habitants més de la ciutat, que també comptaran amb més contenidors de recollida selectiva i nous contenidors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Això permetrà que aproximadament el 70% del veïnat de la ciutat puga comptar amb aquest tipus d'abocadors. La iniciativa, a més, es completarà amb una campanya de sensibilització 'València Recicla'. 

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat de les dades de la tercera fase de la Campanya de Recollida Selectiva i Orgànica. Els primers passos en aquest projecte es van iniciar al novembre del 2016 als barris de Benimaclet i Sant Marcel·lí, i en alguns altres punts de la ciutat, juntament amb grans productors. Aquesta primera intervenció va facilitar donar el servei dels contenidors marrons a aproximadament 55.000 habitants. La segona fase, iniciada al novembre de l'any passat, es va estendre a 350.000 persones més, fins a arribar al 51% de la població. 

Ara, el contenidor marró s'estendrà a l'abast del 69,25% de la ciutadania i, al 2020, la recollida de restes orgàniques està plantejada per a abastir tota la ciutat, inclosos els pobles de València. Concretament, els contenidors marrons estaran en les vies públiques dels barris del Botànic, la Petxina, l'Hort de Senabre, la Creu Coberta, Amistat, Ciutat Jardí, Albors, l'Illa Perduda, Aiora, Camí Fondo, la Creu del Grau, Penya-roja, i Cabanyal-Canyamelar. 

Amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania, els equips d'educació ambiental s'aproparan als diferents barris per a explicar el tipus de residus que han de ser dipositats al contenidor marró –és a dir, restes de menjar, de jardineria, corfes o restes de paper tacat–. El veïnat, a més, també rebrà un lot complet d'eines que faciliten el reciclatge. Entre aquestes, hi haurà un poal de deu litres marró per a la separació dels residus orgànics a la cuina, un rotllo de bosses compostables per als poals d'orgànica, embuts per a reciclar l'oli i compost fet amb matèria orgànica reciclada. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next