El 90% dels pilots de Ryanair donen suport a la convocatòria d'una vaga pel tancament de bases

El sindicat SEPLA preveu l'acomiadament d'un centenar de pilots
22 agost 2019 12:14h
El sindicat encara no ha fet la convocatòria, però no descarta fer-ho les setmanes vinents, malgrat que ha manifestat la voluntat d'esgotar les vies de negociació amb la companyia. / EDU BOTELLA, EUROPA PRESS

MADRID. Els pilots de Ryanair donen suport ''massivament'' a l'adopció de mesures legals, entre elles una vaga al setembre, com a forma de protesta contra el tancament de les bases de Tenerife i Las Palmas i, possiblement, Girona. SEPLA, el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries, calcula que aquests tancaments poden suposar l'acomiadament d'un centenar de pilots. 

El 90% dels consultats han mostrat el seu consentiment perquè la secció sindical de la companyia puga convocar aquesta aturada. El sindicat encara no ha fet la convocatòria, però no descarta fer-ho les setmanes vinents, malgrat que ha manifestat la voluntat d'esgotar les vies de negociació amb la companyia.

En un comunicat, el SEPLA s'ha mostrat confiat que la companyia ''recapacite'' la decisió, ja que consideren que no hi ha ''motivació econòmica'' perquè Ryanair continua anunciant beneficis. 

Des del sindicat es recorda que Ryanair ha anunciat el tancament de bases sense realitzar el procediment legal obligatori per a portar un acomiadament col·lectiu. També considera que els acomiadaments no s'ajusten a la legalitat, ja que no estan motivats ''ni legalment ni econòmicament''.

10 dies de vaga arreu de l'estat espanyol

Els tripulants de cabina de Ryanair mantenen la vaga de deu dies al setembre després del fracàs de la mediació amb l'empresa. L'anunci de vaga el van fer els sindicats USO i SITCPLA a principis d'agost com a protesta per l'anunci de tancament de les bases de Tenerife i Las Palmas (previst per al 8 de gener) i l'amenaça que puga passar el mateix amb l'aeroport de Girona-Costa Brava.

Després que la mediació no haja funcionat, els sindicats registraran oficialment la convocatòria de vaga aquest dimarts per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre en les tretze bases arreu de l'estat espanyol.

Els sindicats temen que les retallades i el tancament de bases anunciats afecten 350 tripulants de cabina i 200 pilots.

next