El 95% del nou alumnat anirà als centres triats en primera o segona opció per les famílies

El període de matriculació s'obri el 13 de juny i es tancarà el dia 3 de juliol
30 maig 2019 11:28h
Les llistes provisionals d'admesos estan penjades als taulers dels centres educatius i les famílies que van realitzar el procés de manera telemàtica també rebran els resultats per correu electrònic. / Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat aquest dijous, 30 de maig, les llistes provisionals d'alumnat admés als centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i Primària. Aquestes llistes es poden consultar a tots els taulers d'anuncis dels centres educatius esmentats. 

Després d'haver fet la baremació de totes les sol·licituds d'admissió que han dut a terme les famílies als centres sostinguts amb fons públics, s'ha pogut comprovar que el 98,71% dels xiquets i xiquetes han estat admesos als centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada. El percentatge ha augmentat més d'un punt respecte al procés de l'any passat. 

En concret, la xifra és d'un 95,57% d'admesos provisionals en primera o segona opció. D'aquestes xifres s'extrau que ha augmentat més d'un punt el nombre de sol·licituds d'admesos en primera o segona opció respecte a les xifres del curs passat, que se situaven en un 94,40%. 

A la demarcació d'Alacant, el percentatge d'admesos en la primera o segona opció en Infantil de 3 anys ha sigut del 96,14%. A la demarcació de Castelló, el resultat és del 95,44%. En el cas de la demarcació de València, se situen en un 95,19% les famílies que tenen plaça en la primera o segona opció del centre escollit. 

La baremació de cada sol·licitud l'ha feta de manera automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a fer la baremació ha atés criteris objectius per a garantir la igualtat d'oportunitats sense permetre que els centres atorguen punts subjectius que no responien a cap criteri de rigor. 

Educació ha comprovat que s'han fet 111.914 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys, un 1,28% més de sol·licituds que el curs passat. Per demarcacions, a Alacant se n'han fet 36.364; a Castelló, 16.929, i a València, 58.621. 

Les llistes provisionals d'admesos estan penjades als taulers dels centres educatius i les famílies que van realitzar el procés de manera telemàtica també rebran els resultats per correu electrònic. Aquestes dades també es poden consultar en la web de la Conselleria.

El període per a presentar reclamacions és fins al 3 de juny. El 12 de juny se'n publicaran les llistes definitives i del 13 de juny al 3 de juliol se'n durà a terme la matriculació.

next