À Punt convocarà oposicions "com més prompte millor" per a cobrir els més de 500 llocs de les borses temporals

En la seua compareixença a les Corts junt amb Empar Marco, el president de l'ens, Enrique Soriano, ha recalcat no es pot dir que haja sigut "un desastre" i que emeten cada dia "malgrat les dificultats"
2 octubre 2019 14:23h
La previsió de la directora d'À Punt és llançar les oposicions pròximament, de manera que es complisca amb tots els termes establits "dins del termini, en la forma escaient i amb l'ajuda de l'administració". / INMA CABALLER

VALÈNCIA. À Punt Mèdia convocarà "com més prompte millor" les Ofertes Públiques d'Ocupació (OPO) per a cobrir els més de 500 llocs seleccionats a través de les borses temporals quan es va obrir la radiotelevisió pública valenciana. Una vegada es redacten les bases de les convocatòries i la Generalitat done llum verda al procés, l'ens convocarà les oposicions. 

Així ho han avançat el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, en la comissió de radiotelevisió de les Corts; el primer, a petició de PP i Ciutadans, i la segona, per iniciativa pròpia. Es tracta de l'octava vegada que Marco –que acaba el contracte com a directora d'À Punt el març del 2020– dona compte de la gestió al capdavant de l'ens. 

Després de l'aprovació de la relació de llocs de treball, la previsió de la direcció d'À Punt és llançar les oposicions pròximament, de manera que es complisca amb tots els termes establits "dins del termini, en la forma escaient i amb l'ajuda de l'administració". Quan les bases generals estiguen enllestides, les oposicions hauran de comptar amb l'aprovació tant del Consell Rector com de la Conselleria d'Hisenda. 

Respecte a les borses d'ocupació –després que l'Audiència Nacional desestimara el recurs de la Unió de Periodistes Valencians i de l'Associació de la Premsa d'Alacant contra el barem–, el president de l'ens ha assegurat que "no hi ha possibilitat que es produïsca cap situació fraudulenta" i que els treballadors temporals acaben com a personal indefinit no fix.

"No hi ha fallida, no hi ha suspensió de pagaments i no hi ha cap risc. No podem dir que açò ha sigut un desastre: eixim tots els dies malgrat les dificultats", ha recalcat Soriano en la primera compareixença. El president de l'ens també ha reconegut que l'audiència "no és raonable ni amb aquest pressupost ni amb cap; ha de ser molt més alta". 

En concret, segons han destacat tots dos, À Punt va aconseguir un 2,7% d'audiència durant el passat mes de setembre gràcies a la cobertura del temporal de gota freda, enfront de la mitjana de l'1,4%, amb dades des de l'octubre del 2018.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next