À Punt estrena aquesta nit 'Equilibri', el documental sobre Okuda i les falles de València

La web de la cadena pública tindrà un espai especial dedicat a tota la informació i la programació fallera
14 març 2019 13:24h
En el documental es pot seguir com l'artista dissenya la falla de l'Ajuntament de València del 2018, la seua relació amb els artistes fallers que la construeixen i tot el procés fins a la 'cremà' del monument. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

BURJASSOT. À Punt estrena aquesta nit a partir de les 22.10h, en primícia i per televisió, el documental Equilibri, que explica el diàleg mutu que s'estableix entre un artista contemporani referent de l'avantguarda com és Okuda i una tradició artística centenària com el món de les Falles. Ambdós mons es van trobar en la falla de l'Ajuntament del 2018. El documental és una coproducció en la qual participa À Punt Mèdia.

Equilibri "evidencia l'aposta d'À Punt Mèdia per a estar prop de les tradicions i de les festes populars valencianes en general i del món de les Falles i de la Magdalena de Castelló durant el mes de març", explica l'ens públic en un comunicat.

Les acolorides obres d'Okuda estan al carrer i en moltes de les galeries de tot el món. En el documental es pot seguir com l'artista dissenya la falla de l'Ajuntament de València del 2018, la seua relació amb els artistes fallers que la construeixen i tot el procés fins a la cremà del monument.

En el documental, la història i la innovació s'enfronten una vegada més a la recerca de l'equilibri. El treball, amb una durada de 77 minuts i dirigit per Batiste Miguel, aprofundeix en el canvi de paradigma en les falles, al mateix temps que dona detalls de la figura i l'obra d'Okuda San Miguel.

La web d'À Punt tindrà un espai especial dedicat a tota la informació i la programació de Falles. Igualment, les xarxes socials tindran formats dedicats a la festa i la ràdio també seguirà de prop aquesta actualitat.

next