À Punt estrena aquesta nit el documental 'El Clan Blasco'

El treball d'investigació consta de dues parts que s'emetran aquest dijous i divendres i inclou declaracions de l'exconseller empresonat pel cas Cooperació
4 abril 2019 14:23h
Blasco tornarà a ser jutjat a partir del 15 d'abril amb 23 acusats més per saquejar al voltant de quatre milions d'euros./ À PUNT

VALÈNCIA. La televisió d'À Punt estrena aquest dijous i divendres, 4 i 5 d'abril, a partir de les 22.10 hores, dos programes d'investigació sobre la trama de corrupció que envolta el "clan" de Rafael Blasco, exconseller del PPCV empresonat pel cas Cooperació. Blasco tornarà a ser jutjat a partir del 15 d'abril amb 23 acusats més per saquejar al voltant de quatre milions d'euros destinats a cooperació internacional i al projecte de reconstrucció d'un hospital a Haití.

El Clan Blasco inclou declaracions exclusives de Blasco en eixir de la presó de Picassent, a principi del mes de febrer. El treball periodístic també segueix el rastre dels diners i viatja fins a la República Dominicana per a comprovar el resultat dels projectes finançats per la Conselleria de Solidaritat entre els anys 2008 i 2011, etapa de Blasco al capdavant d'aquest departament.

L'equip del documental, a més, ha reconstruït el viatge polític de l'exconseller i ha localitzat els seus companys en l'extrema esquerra del FRAP i en el Partit Comunista Marxista Leninista. Blasco va militar posteriorment al PSPV i, finalment, al PPCV.

À Punt ha programat per a divendres també una edició especial del programa d’anàlisi i debat La qüestió, que girarà al voltant del documental i de la figura de Blasco i en què participaran periodistes i especialistes en el cas.

next