La CVMC transferirà més fons a À Punt per a quadrar els comptes de la SAMC

L'ampliació de capital que farà la corporació, accionista única de la radiotelevisió, no suposarà un increment del pressupost dels mitjans de comunicació públics 
30 agost 2019 10:42h
El Consell Rector ha aprovat la modificació pressupostària necessària per a incrementar les transferències corrents de la Corporació a la Societat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Consell Rector d'À Punt ha acordat iniciar el procediment d'ampliació de capital per a "compensar els deutes interns" entre la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), segons ha informat l'ens en un comunicat.

L'organisme explica que "a pesar que en aquests moments –en comptabilitzar-se les aportacions aprovades en el pressupost del 2019 per a la SAMC– el patrimoni està equilibrat, es proposa l'ampliació de capital per a evitar un possible desequilibri patrimonial comptable en acabar el present exercici".

Aquesta ampliació es realitzarà transformant el deute en accions. Cal tindre en compte que la corporació és l'accionista única de la SAMC, amb el 100% de les accions, afig el comunicat.

A més, el Consell Rector ha aprovat la modificació pressupostària necessària per a incrementar les transferències corrents de la corporació a la societat per a reequilibrar els pressupostos de les dues entitats. "Aquesta modificació no suposa en cap cas un increment de les transferències que es reben de la Generalitat ni un increment en el pressupost del grup", assegura.

Finalment, el Consell Rector ha tancat el procediment d'avaluació de la Direcció General i ha aprovat traslladar a aquest òrgan una sèrie d'"accions concretes que cal implementar" amb l'"objectiu de millorar la gestió i consolidar el projecte dels mitjans de comunicació públics valencians".

next