À Punt retransmetrà en directe el Misteri d'Elx

Les emissions començaran el dia 14 abans de les 18 hores i seguiran el dia 15 a la mateixa hora
12 agost 2019 17:09h
À Punt també estrenarà el dia 15  a les 13.00 hores el documental 'Els àngels del Misteri'. / ARXIU

VALÈNCIA. À Punt retransmetrà aquesta setmana en directe els actes centrals del Misteri d'Elx. Els espectadors d'À Punt Mèdia podran gaudir de la retransmissió de la representació d'aquesta obra d'origen medieval, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, gràcies a l'acord de col·laboració amb la TDT local TeleElx, segons ha informat À Punt en un comunicat.

Dimecres, 14 d'agost, des d'uns minuts abans de les 18.00 hores, es podrà seguir en directe la Vespra, la primera part de la festa, que cada any al mes d'agost es representa a la basílica de Santa Maria de la capital del Baix Vinalopó.

Dijous, 15 d'agost, hi ha prevista la retransmissió de la Festa des de les 18.00 hores. La televisió d'À Punt també estrenarà a les 13.00 hores el documental Els àngels del Misteri i, a les 19.15 hores, emetrà igualment el documental Elx en festa. Els documentals estan produïts pel Patronat del Misteri d'Elx i dirigits per l'il·licità Pablo Más. El mateix dijous, de matí, està programada la reemissió de la Vespra.

Les dues retransmissions estaran narrades per la periodista d'À Punt Mèdia Gal·la Navarro, que estarà acompanyada de Rubén Pacheco, musicòleg, professor del Conservatori de Música d'Alacant, patró rector del Patronat del Misteri d'Elx i expert en música medieval, i per la filòloga Àngela Girona.

El Misteri d'Elx és un tresor cultural del poble d'Elx i una de les joies més preades del patrimoni cultural valencià. Va ser declarat monument nacional l'any 1931 i inclòs en la primera proclamació de les obres mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2001.

La Festa, com també es coneix la representació d'aquesta obra d'origen medieval, se celebra cada any a la basílica de Santa Maria d'Elx, a l'agost, per la festivitat de la Mare de Déu de l'Assumpció. El dia 14 es posa en escena la primera part, denominada la Vespra, i la segona part, la Festa, el dia 15.

next