À Punt retransmetrà l'Entrada de Moros i Cristians d'Ontinyent

La desfilada dels dos bàndols es podrà seguir en directe aquest divendres 23 des de les 18:00 fins les 02:00 hores
22 agost 2019 16:56h
Els Moros i Cristians d'Ontinyent van ser declarats festa d'interés turístic nacional el 1970.

VALÈNCIA. À Punt retransmetrà l'Entrada de Moros i Cristians d'Ontinyent, que se celebrarà el pròxim divendres. Les càmeres de la televisió pública valenciana seguiran en directe des de les 18.00 hores i fins a les 02.00 hores la desfilada dels dos bàndols.

Els primers a desfilar serà el bàndol cristià, la capitania del qual està a càrrec de la comparsa Asturs, mentre que la comparsa Gusmans farà l'ambaixada. En finalitzar l'Entrada Cristiana, s'emetrà l'informatiu Notícies Nit, i després, s'oferirà l'Entrada Mora. La capitania mora l'ostentarà la comparsa Saudites i l'ambaixada, la comparsa Chanos.

 El presentador d'À Punt Directe, Ferran Cano, serà l'encarregat de narrar la retransmissió. Mentrestant, els reporters Isabel Pastor, Carles Navarro i Àlex Blanquer s'ocuparan d'entrevistar els protagonistes de la festa. 

D'altra banda, el magazín radiofònic Al ras s'emetrà divendres de matí des de la plaça Major d'Ontinyent. Durant la primera part del programa, comptarem amb la presència de Vicent Pla, president de la Societat de Festers, i el capità cristià, Gabriel Ferre, i el moro, Ángel Torregrossa. A més, Al ras parlarà amb Rafa Ferrero, qui va iniciar la sol·licitud per a declarar bé d'interés cultural les ambaixades i la Baixada del Crist de les Festes de Moros i Cristians d'aquesta localitat.  

El magazín també coneixerà el cineclub Utiye d'Ontinyent que, amb més de cinquanta anys d'història, és un dels més antics de tot el territori espanyol. Al Ras entrevistarà David Trueba, a qui el cineclub retrà homenatge en la mostra que celebren al novembre. 

La presa de Tetuan per les tropes espanyoles i la gratitud mostrada a la imatge del Santíssim Crist de l'Agonia van ser la causa que va fer que a Ontinyent nasqueren, el 1860, les Festes de Moros i Cristians. Aquesta celebració va ser declarada festa d'interés turístic nacional el 1970.

next