A totes les dones masclistes... 

8 març 2019 06:00h
"Dona: ni submisa, ni devota. Et vull lliure" . / DANIEL GARCÍA-SALA

"Jo no sóc ni masclista ni feminista. Jo sóc igualitària". Sovint, tant dones com homes utilitzen aquesta frase. Es veu que no saben el vertader significat de la paraula feminisme. El Diccionari normatiu valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua defineix aquest terme com: "Moviment que té com a finalitat aconseguir la igualtat dels drets de la dona respecte als de l'home." Per si no havia quedat clar, igualtat de les dones i els homes.

Per això, quan trobe persones que no s'identifiquen amb el moviment feminista, que no el comprenen o que titlen les dones de 'feminazis', em bull la sang. Em bull la sang quan ho fan els homes però encara em bull més quan és una dona la que malparla del feminisme. 

Callar? Explotar? Perdre amistats? Intentar fer-los veure la realitat? Una mai no sap ben bé què fer quan es tracta de confrontar-se amb persones que coneix. Per això, hui, escric per a totes:

Espere que un home no et pegue mai. Espere que no et violen. Espere que, si et violen, la societat i la justícia et creguen. Espere que si et violen i et quedes embarassada, pugues decidir si avortes. Espere que ningú no et qüestione pel fet d'avortar. Espere que ningú mai no qüestione com de llarga o curta és la teua falda, o com d'exagerat és el teu escot. Espere que pugues caminar tranquil·la de nit pel carrer. Espere que mai no passes por quan et creues amb un home tornant a casa. Espere que no hages de fingir que vas parlant per telèfon. Espere que pugues viatjar sola sense que la gent et diga que estàs boja. Espere que no et troben morta durant eixe viatge. Espere que no tingues una 'nit boja' –o un follamic, o una relació oberta, o una relació de parella estable–, et quedes embarassada i el pare no es faça càrrec del xiquet i no t'abandone. Espere que per ser mare soltera ningú no et repudie. Espere que no hages de canviar de ciutat o de país perquè la gent no et mire malament per ser mare soltera. Espere que pugues treballar tot i ser mare soltera. Espere que pugues cobrar un sou tot i ser dona. Espere que no necessites el permís de la teua parella, el teu germà o ton pare per a obrir un compte corrent. Espere que pugues avortar. Espere que et pugues anar al llit amb tantes persones com vulgues sense que et diguen puta. 

Espere...

Espere que sigues lliure. Espere que no et maten.

Però, si ho fan, has de saber que seguirem ací. Les feministes –les 'feminazis', com potser tu ens dius– seguirem lluitant pels teus drets, seguirem lluitant perquè sigues igual que un home. Seguirem lluitant perquè ningú no es crega més que tu pel simple fet de ser home i no dona. Seguirem lluitant perquè no et passe cap de les coses roïnes que li poden passar a una dona simplement per ser això, dona. 

Podràs pensar que moltes d'aquestes coses ja no passen. És possible. És possible que no passen ací, però sí que passen en altres països del món. I, recorda, si no passen, és gràcies al feminisme, és gràcies a les feministes.

next