Ábalos es compromet a una reforma del finançament el primer any de legislatura si Sánchez governa

El ministre en funcions ha afirmat que serà el govern espanyol qui posarà una proposta de reforma sobre la taula
5 agost 2019 13:58h
Ábalos s'ha pronunciat en aquest termes en la reunió al Control de Trànsit Centralitzat d'Adif de València-Font de Sant Lluís. / JORGE GIL EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat que el possible futur govern de Pedro Sánchez escometrà la reforma del finançament autonòmic durant el primer any de la legislatura, en cas que aquesta tire avant. A més, ha anunciat que el primer reial decret seria el de liquidació dels comptes perquè les autonomies puguen disposar de tresoreria.

Així s'ha pronunciat el ministre aquest dilluns en ser preguntat per la reunió del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb dirigents de Compromís, durant la seua visita a València, que ha supervisat les instal·lacions del Control de Trànsit Centralitzat d'Adif de València-Font de Sant Lluís.

En aquest context, Ábalos ha puntualitzat que la reunió és per a "intercanviar punts de vista sobre la realitat nacional". "Tenim el compromís d'escometre en el primer any de la legislatura una reforma del finançament i posar una proposta sobre la taula per part del govern espanyol, cosa que no havia sigut possible enguany per raons òbvies de majories", ha assenyalat el ministre. "I en temps de l'expresident del govern Mariano Rajoy no es va fer perquè no es va voler, malgrat que el model fa temps que va caducar", ha ressaltat el ministre.

next