Ábalos considera "quasi un xantatge" plantejar la investidura com un dilema entre coalició o eleccions 

El secretari d’Organització del PSOE critica les "exigències" i "desconfiances" de Podem davant les propostes dels socialistes
11 agost 2019 10:24h
Ábalos insta els populars a prioritzar el "benefici per a Espanya" en lloc dels seus interessos de partit. / IMATGE D'ARXIU ACN

VALÈNCIA. El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, assegura que plantejar la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez com si fora un dilema entre la coalició amb Podem o la repetició electoral és "quasi un xantatge". En una entrevista publicada aquest diumenge a El País, el dirigent socialista defensa la intenció de governar amb un programa "pactat amb Podem", al mateix temps que li retrau a la formació morada les seues "exigències" i "desconfiances" mostrades davant totes les propostes del PSOE.

"Semblava un casament forçat", afirma Ábalos, en referència a les negociacions del juliol. Pel que fa a la crida de Sánchez al PP i a Ciutadans perquè s'abstinguen en el nou debat d'investidura, Ábalos insta els populars a prioritzar el "benefici per a Espanya" en lloc dels seus interessos de partit.

Les declaracions d'Ábalos van en la línia de les de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. Aquest dissabte, Calvo assegurava que el PSOE estava ampliant el seu programa i apel·lava a la "responsabilitat i maduresa" de les forces polítiques per a formar govern.

Per la seua banda, el PP tancava la porta a l'abstenció per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Al seu temps, des de Ciutadans lamentaven la "tragicomèdia" que s'està vivint aquest estiu i asseguraven que Rivera ja hauria format govern.

next