Ábalos: "El PP és una formació política en descomposició"

El ministre de Foment, sorprés que Casado "diga que està preparat per a governar amb la quantitat de judicis que encara li queden al seu partit"
24 febrer 2019 17:05h
El secretari d'Organització del PSOE diu que no se sap si el PP "té proposta" per a reptes com la digitalització, el problema demogràfic, les beques i la dependència. / EFE

VALÈNCIA. El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assenyalat que el Partit Popular és "una formació política en estat de descomposició" de la qual no se sap "si té proposta" davant de reptes estatals com la digitalització, el problema demogràfic, les beques i la dependència.

Ábalos s'ha pronunciat així durant l'acte de presentació de la candidata socialista a l'Alcaldia de Manises, Pilar Molina, on ha subratllat que entén la situació de pèrdua "d'espai en la centralitat" en la qual es trobarien els conservadors, perquè "mai no s'havia expulsat un partit del govern per les seues responsabilitats davant la corrupció".

El ministre de Foment ha mantingut que tot això es reflecteix també "en aquesta triple aliança de dretes" que en les eleccions de maig es disputa el lideratge "en una partida" que, segons ha expressat Ábalos, "es juga entre ells a costa d'Espanya", per la qual cosa s'ha referit a la formació que lidera Pablo Casado com "un partit negatiu".

"Em crida l'atenció que Casado diga que està preparat per a governar amb la quantitat de judicis que encara li queden al seu partit", ha mantingut Ábalos, qui ha afegit, a més, que el PP "ha d'ha de respondre a moltes causes que el van motivar a no estar en el poder".

Ábalos ha sostingut que "poques vegades" s'ha enfrontat a una campanya "tan clara" enfront d'un "adversari tan negatiu" i ha destacat que el PSOE afronta aquest escenari amb "un projecte autonòmic". De la mateixa manera, ha reconegut que en el PSOE s'afronten aquests processos electorals "amb molta confiança i bon ambient", així com que des del govern espanyol han treballat "procurant donar sentit als objectius marcats" i han optat "pel diàleg" sempre amb el pensament posat "en la situació de Catalunya i no en les idees" polítiques.

"Hem de guanyar les eleccions europees, les autonòmiques i les locals, però abans hem d'obrir aquesta senda el 28 d'abril", ha destacat Ábalos, qui ha dit que les expectatives dels socialistes europeus "estaran pendents d'Espanya" en aquesta primera cita amb les urnes.

next