L'actor Héctor Alterio duu a la Poefesta d'Oliva un espectacle sobre els versos de León Felipe

El festival comença amb "un viatge d'alt voltatge poètic" a càrrec de Mercè Sampietro junt amb el músic Eduard Iniesta al voltant del 'perquè de les paraules'
2 abril 2019 17:22h
L'espectacle del dia 5 d'abril comença amb l'actuació de l'artista de les bombolles de sabó, Pep Bou. / POEFESTA

VALÈNCIA. Aquests 4 i 5 d'abril, Oliva (la Safor) torna a ser per quinzena vegada la capital de la literatura amb la celebració de la Poefesta, que en aquesta ocasió compta en la programació literària amb l'actuació de l'actor Héctor Arterio. Entre els poetes que participaran en la festa poètica destaquen Gerard Quintana, Manuel Rivas, Berta Piñán, Enric Sòria i Maria Sevilla, entre d'altres. 

"La Poefesta ens ha ensenyat que els miracles, si creus en ells, són possibles, i, perquè vosaltres hi heu cregut des del primer moment, hem volgut preparar-vos una edició de pel·lícula", ha destacat el regidor de Cultura i Música de l'Ajuntament d'Oliva, Enric Escrivà, qui, junt amb la directora del certamen, Àngels Gregori, han presentat aquest dimarts el XV Festival de Poesia d'Oliva, el qual han destacat com a "patrimoni literari, artístic, i actiu social de la comarca".

La Poefesta, després de "més d'una dècada d'esforços", s'ha situat com un "referent de prestigi internacional" per on han passat, al llarg dels anys, els poetes i artistes més importants de l'actualitat, ha ressaltat, per la seua part, Gregori. A més de ser guardonada amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, "s'ha aconseguit que el festival esdevinga un dels valors patrimonials de més alta volada a la ciutat, de manera que ha convertit Oliva en sinònim de poesia.

L'acte central tindrà lloc el divendres 5 d'abril, a les 20 hores, al Teatre Olímpia. Escrivà i Gregori han destacat la presència de poetes de reconegut prestigi, com ara Gerard Quintana, Manuel Rivas, Berta Piñán, Enric Sòria, Maria Sevilla i Claudio Pozzani, "un dels poetes més internacionals de la literatura italiana". A tots ells, cal sumar l'artista Pep Bou, "mestre de les bombolles de sabó reconegut internacionalment", que inaugurarà el festival. Per a clausurar l'acte, l'actor argentí Héctor Alterio interpretarà, junt amb José Luís Merlín, una selecció de poemes de León Felipe en un dels "espectacles més impressionants que mai s'ha vist". A més, com ve sent habitual en les darreres edicions, el festival comptarà amb l'acompanyament visual d'Àlex Pallí.

La primera parada poètica d'aquesta XV edició tindrà lloc el dia 4 d'abril i servirà com a prèvia amb un caràcter "molt especial". L'actriu Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta oferiran "un viatge d'alt voltatge poètic" amb el recital El perquè de les paraules. L'espectacle començarà a les 20 hores al Conservatori Professional de Música Josep Climent.

"L'èxit de la Poefesta naix de la població. Entre tots i amb tots els actius del poble hem anat fent créixer Oliva fins a convertir-la en una capital cultural i literària". Com han remarcat Escrivà i Gregori, "la cultura no és un luxe, és un dret". Per això, "seguirem treballant de valent perquè continue sent el certamen literari més exitós i amb més repercussió de les nostres comarques".

next