Un acusat d'assassinar la seua exdona i exsogra a Llíria diu que "Déu totpoderós" li va ordenar matar-les

La Fiscalia reclama 53 anys de presó i la defensa demana un màxim de 15 en un psiquiàtric, ja que al·lega trastorn paranoide
18 setembre 2019 18:08h
"Havia de fer cas perquè ell és el que reina al món. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós. Elles es van transformar en dos dimonis", ha afirmat l'acusat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Un acusat de matar el 8 de novembre del 2016 la seua exdona i la seua exsogra a tirs en ple carrer a Llíria (el Camp de Túria) ha assegurat aquest dimecres en el judici, que se celebra per jurat popular, que "Déu totpoderós" li va ordenar matar les dues dones –de la seua exdona tenia ordre d'allunyament– perquè eren "dimonis".

La Fiscalia demana per a ell 53 anys de presó per assassinat mentre que la defensa ha sostingut que un trastorn paranoide, fruit de l'esquizofrènia crònica paranoide greu que pateix, el va portar a matar totes dues dones. Les acusacions –ministeri públic, particular i popular– consideren que ho va planificar tot i que la seua malaltia no va interferir en el crim.

L'acusat únicament ha volgut contestar al seu lletrat assegurant que va acabar amb la vida de les dues "seguint les instruccions de Déu totpoderós". "Elles es van transformar en dimonis. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós", ha afirmat.

Així ho ha manifestat durant la primera sessió de la vista per aquest crim, que està previst que s'allargue fins a cinc jornades. Els fets van ocórrer el 8 de novembre del 2016 a Llíria, quan l'acusat, de 41 anys, va disparar contra la seua exdona i la seua exsogra, de 46 i 67, just després d'entregar-los el seu fill, de quatre anys, que va presenciar el que va ocórrer, encara que no va patir danys.

L'acusat tenia ordre d'allunyament que li impedia acostar-se a qui havia sigut la seua esposa per ordre del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de València. Conscient d'aquesta prohibició, el processat es va desplaçar des de Villena amb el xiquet i portant un revòlver del qual no posseïa llicència.

En arribar a l'estació, on havia quedat amb la seua exdona, va baixar del vehicle revòlver en mà i es va dirigir ràpidament cap a la seua exparella, a qui sense temps per a reaccionar i de forma sorprenent va disparar tres vegades al pit i la va matar en l'acte.

Tot seguit, va encanonar la seua exsogra i li va disparar dues vegades, amb la qual cosa aquesta va caure a terra, i li va suplicar que parara. Tanmateix, l'acusat va recarregar l'arma i li va disparar en altres tres ocasions, de manera que li va causar, finalment, la mort. A continuació, l'acusat va deixar allí el seu fill, va abandonar el lloc i es va desfer de l'arma, segons relata el fiscal en el seu escrit de qualificació.

Per aquests fets, el ministeri públic reclama 53 anys de presó per dos assassinats, trencament de condemna i tinença il·lícita d'armes, amb l'agreujant de parentiu, a més d'indemnitzacions per 90.000 euros. L'acusació particular, en la mateixa línia, sol·licita 54 anys i afegeix una responsabilitat civil de 300.000 euros; mentre que la popular, l'Associació Clara Campoamor, demana 48 anys i tres mesos de presó.

La defensa, per part seua, li atribueix dos homicidis, a més del trencament i la tinença il·lícita d'armes, amb l'eximent d'alienació, per la qual cosa considera que la condemna s'ha de limitar a un màxim de 15 anys d'internament en un centre psiquiàtric. Aquest lletrat ha destacat davant el jurat que el seu client presenta una esquizofrènia crònica paranoide greu, un 65% de discapacitat per trastorn paranoide i que és politoxicòman.

"Déu em deia: 'Fill meu, actua ràpid, cal llevar-les d'enmig'"

Sobre el dia del doble crim, l'acusat, a preguntes del seu advocat, ha contat que estava a casa d'un conegut, en una zona marginal de Villena, llegint la Bíblia: "Aleshores em van vindre fortes veus que em van dir que (la seua exdona i exsuegra) eren dos dimonis i que calia matar-les". D'aquesta manera, ha assegurat que va actuar "seguint les instruccions de Déu totpoderós". "Em deia 'fill meu, actua ràpid, cal llevar-les d'al mig", ha afegit.

A més, ha assenyalat que també escoltava "xiuletades de codi morse": "Quan les xiuletades són ràpides és que ocorreran coses dolentes", ha dit. Així, ha explicat la seua reacció després de matar les dones: "Havia de fer cas perquè ell és el que reina al món. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós. Elles es van transformar en dos dimonis".

next