Adif restableix la circulació en la línia Saragossa-Terol-Sagunt després de finalitzar les obres de modernització

Una vegada reoberta la línia, es realitzaran treballs de control de la infraestructura que obligaran a establir Limitacions Temporals de Velocitat (LTV) i les freqüències hauran d'adaptar-se
5 octubre 2019 10:20h
Les obres van començar el passat 9 de juliol. / ADIF

VALÈNCIA. Adif restableix aquest dissabte 5 d'octubre la circulació ferroviària en tota la línia Saragossa-Terol-Sagunt, després d'haver finalitzat les obres de modernització de la infraestructura que van començar el passat dia 9 de juliol. 

Segons expliquen des d'Adif en un comunicat que recull Europa Press, el restabliment compleix la planificació prevista, abans de les Festes del Pilar. El passat 16 de setembre ja es va permetre la circulació en el trajecte Sagunt-Caudiel. D'aquesta forma, es normalitzen els horaris dels serveis comercials de viatgers en tota la línia i es restableixen els solcs per als trànsits de mercaderies.

Una vegada la línia estiga reoberta al trànsit, es realitzaran una sèrie de treballs i controls en la infraestructura per a garantir la seguretat de l'explotació ferroviària. Això farà necessari, segons Adif, implantar Limitacions Temporals de Velocitat (LTV) que s'aniran suprimint a mesura que finalitzen aquestes actuacions. 

Els horaris dels diferents serveis de viatgers i mercaderies s'adaptaran de manera progressiva a les noves condicions de la infraestructura i de la capacitat disponible de freqüències, d'acord amb les empreses ferroviàries.

Les actuacions executades per Adif en diferents punts dels 315 quilòmetres que té tota la línia i que continuaran executant-se en posteriors fases s'emmarquen en el pla d'inversions per a desenvolupar el Corredor Cantàbric-Mediterrani. 

Aquest pla director compta amb un horitzó temporal d'execució fins a 2022/2023 i una inversió inicial global prevista de 386,6 milions d'euros. Una vegada completat, la línia disposarà d'una major capacitat, s'incrementarà la velocitat màxima de circulació i, en conseqüència, es reduiran de manera substancial els temps de viatge, segons Adif.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next