L'Advocacia de l'Estat comparteix criteri amb la Fiscalia i demana al Suprem que no allibere els polítics presos

Les defenses dels presos independentistes sol·liciten que puguen eixir lliures ara que ja ha acabat el judici i estan a l'espera de la sentència
18 juny 2019 10:36h
L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane durant l'informe final, el 4 de juny del 2019. / SENYAL TRIBUNAL SUPREM

MADRID. L'Advocacia de l'Estat comparteix criteri amb la Fiscalia i també ha demanat al Tribunal Suprem que denegue les peticions de llibertat que han fet els presos independentistes al final del judici, segons confirmen fonts jurídiques. 

Aquesta acusació –que depén directament del Ministeri de Justícia– rebat els arguments de les defenses dels presos, que demanaven la llibertat ara que ja no s'ha d'assegurar la seua presència davant del tribunal i també per l'arrelament familiar, que, segons els advocats, garanteix que no fugiran. 

L'Advocacia, en canvi, apunta que encara no s'ha acabat el procediment judicial i que falta dictar sentència, i, per tant, demana que els empresonats continuen entre reixes. Una vegada els magistrats compten amb el posicionament de les acusacions, està en la seua mà decidir si els presos ixen en llibertat fins que hi haja sentència.

La Fiscalia del Tribunal Suprem va fer públics aquest dilluns els informes on rebutja que es deixe en llibertat Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Dolors Bassa. El ministeri públic considera que la proximitat d'una possible sentència condemnatòria manté el supòsit de risc de fugida, però també perquè les últimes paraules dels encausats van demostrar, a parer seu, que també hi ha risc de reiteració delictiva.

Segons el ministeri públic, els processats no van demostrar penediment, sinó tot el contrari, "han insistit fins al final en el rebuig frontal a la restauració de l'ordre jurídic per part de l'Estat i en l'absoluta convicció que tornarien a cometre els fets delictius que són objecte del procediment". A més, afegeix que el judici ha demostrat la seua culpabilitat. Per tot plegat, demana al tribunal que no els deixe lliures. 

next