L'advocat general del TJUE diu que Junqueras ha de ser reconegut com a eurodiputat

Els magistrats de l'alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir en els pròxims mesos si ratifiquen o no aquesta interpretació, que no és vinculant
12 novembre 2019 10:46h
L'expresident Carles Puigdemont considera que l'opinió de l'advocat general de la UE sobre la immunitat mostra "una altra gravíssima injustícia de què és víctima Junqueras". Imatge d'arxiu. / SÍLVIA JARDÍ, ACN

LUXEMBURG (ACN). L'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el polonés Maciej Szpunar, ha conclòs que el mandat d'eurodiputat ix "només del vot dels electors". Szpunar ha publicat aquest dimarts la seua opinió –no vinculant– sobre el cas de la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, i assegura que la condició de membre de l'Eurocambra no pot quedar "supeditada" a cap tràmit, com el jurament de la Constitució, i que és l'Eurocambra qui ha de decidir si manté o alça la immunitat d'un eurodiputat. 

A més, també avisa que un estat membre està "obligat" a abstindre's "d'adoptar qualsevol mesura que puga obstaculitzar els tràmits del membre del Parlament necessaris per a assumir efectivament les seues funcions".

Ara, els magistrats de l'alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir en els pròxims mesos si ratifiquen o no aquesta interpretació de l'advocat general.

Aquesta instància judicial de la UE examina quin és l'abast de la immunitat dels eurodiputats i si l'estat espanyol tenia l'obligació d'alliberar Junqueras arran dels dubtes traslladats pel Tribunal Suprem en el cas del líder d'ERC.

Puigdemont diu que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que Junqueras és "víctima d'una "grandíssima injustícia"

L'expresident Carles Puigdemont considera que l'opinió de l'advocat general de la UE sobre la immunitat mostra "una altra gravíssima injustícia de què és víctima Junqueras". 

En una piulada, Puigdemont ha assegurat que s'han "vulnerat els drets" de Junqueras i dels seus electors. "L'Oriol hauria d'estar assegut al Parlament Europeu, com en Toni Comín i jo mateix, perquè així ho van votar més de dos milions de persones", ha dit l'expresident pocs minuts després que es coneguera l'opinió de l'advocat general del TJUE. Puigdemont ha acompanyat el text de l'etiqueta 'Espanya, seu i parla'.

next