Advocats Cristians vol que s'investigue per malversació l'alcaldessa de la Vall d'Uixó per enderrocar la creu

L'associació recorda que Baños ja està sent investigada pels presumptes delictes de prevaricació i incitació a la discriminació
14 juny 2019 14:11h
Castellanos es qüestiona "quin interés hi havia que fora aquesta empresa, que ni tan sols està situada a la província de Castelló, la que realitzara les obres". Imatge d'arxiu.

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ha sol·licitat al jutjat penal número 1 de Nules (la Plana Baixa) que amplie diligències contra l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, per l'enderrocament de la Creu dels Caiguts de la Plaça de la Pau, ja que considera que aquesta va poder incórrer en els delictes de tràfic d'influències i malversació de fons públics per l'adjudicació de les obres.

Advocats Cristians ha denunciat que l'enderrocament es va encarregar a una empresa propietat d'un destacat membre d'Esquerra Unida, "partit amb el qual Baños ha governat en coalició des del 2015 i del qual ha buscat suport per a revalidar el seu càrrec".

L'associació ha recordat que l'alcaldessa de la Vall d'Uixó està sent investigada pels presumptes delictes de prevaricació i incitació a la discriminació per la destrucció de la Creu.

La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha assegurat que "resulta cridaner que cap empresa acceptara realitzar l'enderrocament i que fora precisament una companyia vinculada a Esquerra Unida la que el duguera a terme".

A més, Castellanos es qüestiona "quin interés hi havia que fora aquesta empresa, que ni tan sols està situada a la província de Castelló, la que realitzara les obres", i ha insistit que "tot el procés d'enderrocament de la Creu està embolicat en nombroses irregularitats". "Cal recordar que en fins a dues ocasions el ple de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó va rebutjar destruir el monument religiós i, malgrat això, finalment es va dur a terme", ha conclòs.

next