Advocats Cristians porta l'alcalde de Betxí als jutjats per la retirada de la creu del Calvari

L'Ajuntament va desmuntar la creu a causa del seu mal estat de conservació i després l'ha reubicat dins del cementeri
26 setembre 2019 14:23h
La Creu es va retirar del Calvari i s'ha instal·lat dins del cementeri. / DLV

VALÈNCIA. L'alcalde de Betxí (la Plana Baixa), Alfred Remolar, de Compromís, s'asseurà al banc dels acusats després de la querella que l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va interposar contra ell per la retirada de la creu del Calvari. Remolar haurà d'acudir a declarar, en qualitat d'investigat, el pròxim 11 de novembre, segons ha informat el col·lectiu denunciant en un comunicat.

Segons Advocats Cristians, la creu va ser retirada al febrer d'enguany i, en eixe moment, l'alcalde va justificar la seua retirada per motius de seguretat a causa del mal estat de conservació, "tal com reflecteix un informe elaborat per un arquitecte municipal". Però des de l'organització critiquen que aquest informe no indica la necessitat de trasllat i denuncien que la creu "s'ha reubicat en una altra localització".

La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha expressat la seua satisfacció amb aquesta notícia. "En plena democràcia, aquestes actituds autoritàries han de ser condemnades", ha considerat. Castellanos ha denunciat que "el mal estat de la creu era una excusa per a llevar-la, ja que la retirada no responia a la queixa de cap veí", i ha afegit que "podria haver-se posat en el mateix lloc en el qual estava, però ara es troba a l'interior del cementeri, un lloc en el qual no es veu".

Castellanos ha demanat a la Justícia que "pose fi a aquests continus atacs a la llibertat religiosa", i ha recordat que, "només en l'últim any, a la Comunitat Valenciana hem viscut l'enderrocament de la Creu de Callosa de Segura, la de la Vall d'Uixó i la persecució a la Creu del Parc Ribalta de Castelló", cosa que ha titllat d'"intolerable".

next