L'Aemet avisa de l'arribada de tempestes i pluges torrencials les pròximes hores

A partir de dimecres l'avís taronja per fortes pluges s'estén a tot el territori
9 setembre 2019 14:05h

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avançat a aquest dilluns l'avís groc per tempestes a la comarca dels Ports a partir de les 14.00 hores. El dimarts es mantindrà l'avís, però per ratxes de vent que poden arribar als 80 quilòmetres per hora, segons ha assenyalat l'Aemet.

Les pluges es preveu que arriben, com a conseqüència d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), la vesprada del dimecres. Durant tot aquest dia, el País Valencià estarà en avís taronja, ja que s'espera unes precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en 12 hores i de fins a 40 litres en una hora.

A més, els pobles de platja del Baix Maestrat, la Plana Alta i la Plana també estaran el dimecres en avís taronja per fenòmens costaners, ja que el vent bufarà del nord-est amb força 8 i provocarà ones d'entre tres i quatre metres. La demarcació de Castelló estarà també en avís groc per vent.

El litoral de València estarà el dimecres en avís groc per fenòmens costaners, ja que es preveu que el vent bufe del nord-est amb força 7 i ones de tres a quatre metres.

next