L'Aemet preveu temperatures altes i tempestes localment fortes per a aquest dissabte

El matí estarà marcat per la nuvolositat i el vent serà el protagonista durant la vesprada
6 juliol 2019 10:57h
Tots els observatoris de la xarxa de l'Aemet superaran sobradament els 30 graus. / EFE

VALÈNCIA. Les temperatures seran "significativament altes" en un dissabte amb un oratge agitat al País Valencià, ja que s'espera que de cara a la vesprada es generen tempestes que podran ser localment fortes i fins i tot donar lloc a ratxes de vent molt fortes i molt localitzades tant en qüestió de temps com de lloc.

Segons la predicció de l'Aemet per a aquesta jornada, a l'interior, hi haurà probabilitat de tempestes localment fortes a la vesprada que podrien portar associades ratxes de vent fort.

No obstant això, durant el matí, els cels estaran poc nuvolosos amb intervals de núvols alts i nuvolositat d'evolució diürna a l'interior i amb probabilitat de tempestes localment fortes a la vesprada que podrien portar associades ratxes de vent fort.

Quant a les temperatures, tots els observatoris de la xarxa de l'Aemet superaran sobradament els 30 graus i, fins i tot, a Ontinyent (la Vall d'Albaida) i Oriola (el Baix Segura) es fregaran els 40 graus, amb 39 i 38 respectivament. També seran significativament altes les temperatures d'Alcoi (l'Alcoià), amb 37, i Requena (la Plana d'Utiel-Requena) i Gandia (la Safor), amb 36.

Les tres capitals de demarcació registraran temperatures altes, encara que seran de les més baixes del territori. De fet, la màxima més baixa del dia seran els 31 d'Alacant, que també serà la temperatura a la qual s'arribarà a Vinaròs (el Baix Maestrat). A Castelló de la Plana tindran 32 graus i a València, 33.

Pel que fa a les mínimes, es mantindran per damunt dels 20 graus en tot el País Valencià excepte a Requena, on es quedaran en 19, mentre que a València i a Gandia tindran la mínima més elevada, amb 23 graus. Tant Alacant com Castelló de la Plana tindran 22 de mínima.

next