L'Aemet preveu màximes de 29 graus a València i pluges disperses a la demarcació de Castelló aquest dissabte

A partir de dilluns es preveuen precipitacions intenses i abundants al litoral
19 octubre 2019 11:20h
La tònica seguirà igual aquest dissabte, amb cels poc nuvolats, tot i que a la vesprada podran caure pluges febles i aïllades de manera ocasional a l'interior de la meitat nord del territori. / EFE

VALÈNCIA (EP, Redacció). El País Valencià espera pocs canvis de temperatura aquest dissabte, amb màximes que arribaran als 29 graus, i no es descarta alguna precipitació feble a les comarques del nord, segons la predicció de l'Aemet.

La jornada arranca amb cels pocs nuvolosos al principi del dia, que tendiran a intervals nuvolosos. En la segona meitat del dia, hi haurà probabilitat de pluja feble a les comarques del nord i a l'interior de la demarcació de València.

Els termòmetres: entre 29 i 18 graus a València; entre 29 i 15, a Castelló de la Plana, i entre 26 i 15, a Alacant.

El cap de setmana acabarà amb intervals nuvolosos i baixa probabilitat de precipitacions, disperses i ocasionals, si bé el cel tendirà a aclarir-se a la vesprada. Les temperatures baixaran a l'interior i no registraran canvis al litoral.

A Oriola i a la Vall d'Uixó el mercuri arribarà als 28 graus. En la resta del territori valencià, les màximes oscil·laran entre els 25 i 27 graus. Més fresc serà el dia a Requena, amb 22 graus de màxima, i a Morella, amb 23 graus.

Quant a les mínimes, oscil·laran entre els 14 i 16 graus; a excepció de Morella, on el mercuri baixarà fins als nou graus, i Requena, amb 11. La mínima més càlida l'espera la capital del Túria, on els termòmetres no baixaran dels 18 graus, segons l'Aemet.

Així mateix, el risc d'incendis forestals és alt al litoral de la demarcació de Castelló, ha informat el 112, i baix-mitjà en la resta del territori.

Possibles tempestes a partir de dilluns

La situació podrà canviar la setmana vinent, a partir de dilluns, amb cels coberts i precipitacions intenses i abundants al litoral, on podran caure amb força en forma de tempesta. A més, baixarà el mercuri de manera notable, sobretot les màximes.

L'Aemet ha avançat l'arribada d'una nova DANA, encara que de menor intensitat que la registrada al setembre, a la regió de Múrcia, aquest dilluns. Es preveu que deixe precipitacions, de caràcter abundant, en la meitat est. Dimarts és el dia en què es preveu que deixe més precipitacions, que seran de caràcter "abundant i persistent".

Amb tot, aquest front, que està localitzat al nord de la península, podrà deixar algunes precipitacions al seu pas a partir d'aquest diumenge.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next