Les aerolínies Wizz Air i Volotea es postulen per a operar noves rutes en l'aeroport de Castelló

Aerocas ha llançat la segona campanya del pla de posicionament de la infraestructura amb l'objectiu d'augmentar els vols i les connexions aèries
8 maig 2019 13:09h
El director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, es mostra satisfet per la bona reacció del mercat a la campanya. / WIZZ AIR

VALÈNCIA. Les aerolínies Wizz Air i Volotea participen en la segona campanya del pla de posicionament de l'aeroport de Castelló en els mercats internacionals, que té com a objectiu captar noves connexions per a un període de tres anys.

El director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que ja s'ha celebrat la primera reunió de la mesa de valoració constituïda per a aquest procés de licitació. En la sessió s'ha procedit a l'obertura del primer sobre i s'ha validat la documentació administrativa aportada per les dues empreses participants, de manera que s'han admés les ofertes presentades.

En posteriors convocatòries, la mesa de valoració analitzarà els sobres 2 i 3, que contenen la informació tècnica i econòmica de les propostes, i es concretaran diversos aspectes, com ara els lots de rutes aèries als quals volen optar les aerolínies, les rutes que proposen operar i les freqüències dels vols.

La campanya de posicionament, que té un pressupost màxim d'un milió d'euros en cadascuna de les tres anualitats previstes, s'estructura en tres lots i inclou operatives de curta i llarga duració a destinacions com França, Alemanya, Àustria, Suïssa, Itàlia, Regne Unit, Rússia, Benelux, Noruega, Finlàndia, Suècia i Dinamarca.

El lot 1 preveu una ruta de 52 setmanes de duració, amb una freqüència mínima d'un vol setmanal; el lot 2 recull una connexió amb una duració mínima de 20 setmanes i almenys un vol setmanal, i el lot 3 preveu un mínim de 18 operacions fora del període estival.

Joan Serafí Bernat ha manifestat la seua satisfacció, ja que, "una vegada més, la convocatòria d'Aerocas ha obtingut una resposta positiva del mercat que evidencia les potencialitats de l'aeroport i l'interés de les aerolínies d'operar en les instal·lacions". En aquest sentit, ha recordat que la primera campanya del pla de posicionament ha oferit tres noves connexions per a enguany, com són les de Budapest, Katowice i Bucarest.

next