L'Aeroport de Castelló tornarà a ser de gestió pública a partir de l'1 de novembre

L'empresa pública Aerocas es farà càrrec de nou de l'aeroport sense que supose "un minvament de la qualitat del servei", segons ha assegurat el responsable d'infraestructures, Arcadi España
14 octubre 2019 18:38h
Aerocas es farà càrrec de la gestió de l'aeroport. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ. (EP) El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat aquest dilluns que Aerocas passarà a gestionar directament l'aeroport de Castelló una altra vegada a partir de l'1 de novembre sense que supose "un minvament de la qualitat del servei" i ha insistit que els passatgers "no veuran cap canvi".

Arcadi España s'ha pronunciat així davant els mitjans en l'acte en el qual ha rebut al comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, per a fer un seguiment de l'evolució de les obres d'aquesta infraestructura en ser preguntat per quan està previst que acabe el contracte amb l'empresa concessionària de l'aeroport de Castelló i com serà la transició. Sobre aquest tema, el conseller ha apuntat que amb "tota la normalitat s'està treballant amb l'empresa que el deixa i en l'assumpció de les competències per part de la Generalitat".

"Mantindrem el servei públic normal. Tots sabem la història de l'Aeroport de Castelló però està reinventant-se amb noves rutes de passatgers i també per a convertir-se en un hub a la província de Castelló i en tota la Comunitat Valenciana, amb una altra mena d'activitats al voltant del món aeronàutic, com puguen ser la reparació de naus o les escoles de pilots", ha afegit.

Els treballadors es mantindran 

Segons ha confirmat el conseller, els treballadors "es mantindran, s'actuarà amb el màxim respecte a la legalitat i, per descomptat, els treballadors de l'aeroport passaran a dependre d'Aerocas". A més, ha assenyalat que aquest  canvi de gestió està previst en els Pressuposts de Generalitat.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l'"acord pacífic" que hi ha hagut amb l'operadora, "que ha cobert una etapa i ara començarem una altra on el fonamental serà accentuar la posada en l'interés general de les instal·lacions de l'aeroport al servei de l'interés general, de la província de Castelló, de la Comunitat Valenciana i, especialment, del sector turístic".

"Caràcter més proactiu"

Colomer creu que espera un període "on es podrà accentuar el caràcter més proactiu de la gestió de l'aeroport". "En principi, tota la nova operativa quedarà subrogada en el cost d'Aerocas i buscarem el paper d'aquest aeroport regional", ha afegit.

El responsable de Turisme ha manifestat que en aquests anys s'ha sanejat l'empresa per a situar-la en l'òrbita de l'interés general. "Crec que s'ha despolititzat la gestió, són criteris professionals els que guien l'actuació quotidiana", ha agregat.

Colomer ha recordat que l'aeroport té dues escoles de pilots i una tercera en perspectiva. "Hi ha també un sector econòmic creixent, com ara el reciclatge d'aeronaus i el servei d'aerotaxis, entre d'altres, i hem diversificat la cartera de serveis de l'aeroport, cada vegada més dinàmic".

El cap del Consell, Ximo Puig, va anunciar l'agost del 2018 que la Generalitat, a través de l'empresa pública Aerocas, assumiria a la fi del 2019 la gestió directa de l'Aeroport de Castelló, després del principi d'acord aconseguit amb l'operador privat Edeis per a resoldre el contracte signat en l'anterior legislatura.

L'operador francés, que gestionava fins al moment l'aeroport de Castelló, "es desvincularà" de la gestió "per falta d'entesa quant als objectius", segons va precisar Puig.

next