Els afectats per la gota freda ja poden demanar les ajudes per al lloguer d'habitatges

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats a partir del 10 d'octubre
11 octubre 2019 17:48h
El Consell destinarà fins a 500.000 euros en ajudes al lloguer per la gota freda. En la imatge, una dona mostra la seua casa afectada pel desbordament del riu Clariano, a Ontinyent. / EFE

VALÈNCIA (EFE). Les ajudes urgents per al lloguer d'habitatges als municipis afectats per la gota freda de setembre ja es poden sol·licitar. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats a partir del 10 d'octubre, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les ajudes pel temporal de pluges que va afectar el territori valencià entre l'11 i el 14 de setembre van ser decretades d'urgència en el ple del Consell del passat 4 d'octubre.

El procediment a seguir per les persones interessades és el regulat amb el decret que va publicar aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que estableix les bases i el procediment de concessió directa de les ajudes.

L'import global màxim de les ajudes a concedir derivades del decret ascendeix a 500.000 euros amb fons propis de la Generalitat i només es podrà presentar una sol·licitud d'ajuda per habitatge.

La documentació s'haurà de presentar en les Oficines de Coordinació de la Postemergència habilitades per la Generalitat o, si escau, en les oficines habilitades per la Generalitat als ajuntaments, preferentment en el de la localitat en la qual se situa l'habitatge habitual, és a dir, el domicili de residència efectiva, continuada i permanent de la unitat familiar o de convivència. Aquestes subvencions es concedeixen de manera directa per raons d'interés econòmic, social i humanitari.

En les setmanes posteriors al temporal s'ha dut a terme, mitjançant la Unitat d'Avaluació de Danys i Recuperació d'Edificacions, una avaluació de l'estat general dels habitatges. Algunes d'elles s'han declarat com a inhabitables a causa de la seua deterioració i en haver patit danys irreparables per les infiltracions de l'aigua. Això ha obligat un nombre elevat de persones a abandonar les seues cases de manera permanent.

Per això, la Generalitat ha previst destinar els recursos necessaris perquè les persones afectades puguen trobar una alternativa habitacional digna on continuar desenvolupant la seua vida amb total normalitat.

next