Els afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic augmenten un 3,8%

El secretari autonòmic de Turisme ha afirmat que "aquestes dades confirmen el dinamisme del turisme, un sector fonamental en l'economia" valenciana
1 maig 2019 17:58h
València registra el major increment en l'afiliació, amb un 4,9%. / EFE

VALÈNCIA. El nombre de persones al País Valencià que cotitzen a la Seguretat Social en les branques d'hostaleria i turisme va ascendir fins al mes de març a 170.776, un 3,8% més que en el mateix període de l'any anterior, segons l'informe del primer trimestre del 2019 del Servei de Planificació i Estratègia Turística, elaborat amb dades del Ministeri de Treball.

Per demarcacions, València registra el major increment en l'afiliació, amb un 4,9%; mentre que a Alacant les persones cotitzadores en turisme pugen un 2,9%, i a Castelló, un 2,5%.

D'altra banda, destaca l'evolució del subsector de les agències de viatges, que ha impulsat l'afiliació un 8,7% entre gener i març.

Les persones cotitzadores en el subsector de serveis, menjars i begudes han augmentat un 4,1%, mentre que l'allotjament ha aportat un 0,7% més d'afiliacions.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat l'evolució de l'afiliació en aquest inici d'any: "Aquestes dades confirmen el dinamisme del turisme, un sector fonamental en l'economia de la Comunitat Valenciana i en la generació d'ocupació", ha destacat, al mateix temps que ha assenyalat que "l'objectiu per a desestacionalitzar l'oferta està encaminat a consolidar plantilles i a continuar millorant aquestes xifres, que han d'enfocar-se, a més, cap a una professionalització de tots els subsectors".

Segons les mateixes fonts, aquest 2019 segueix la senda de creixement del 2018, que va acabar amb 176.783 persones afiliades en les branques d'hostaleria i turisme, un 4,2% més respecte al 2017.

next