L'Agenda Urbana Valenciana, que aprovarà aquest divendres el Consell, rep el suport de la Unió Europea

Arcadi España ha presentat als responsables de l'Agenda Urbana Europea el document que marcarà la urbanització els pròxims anys 
16 octubre 2019 18:13h
España s'ha reunit a Brussel·les amb els responsables de l'Agenda Urbana Europea. / GVA

VALÈNCIA. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat que l'Agenda Urbana Valenciana compta amb el "total suport europeu" i ha destacat que, amb aquest document, que servirà per a ordenar les actuacions urbanes i urbanístiques en els pròxims anys, "es podran canalitzar millor els fons europeus".

España s'ha reunit a Brussel·les amb els responsables de l'Agenda Urbana Europea per a presentar-los l'acord que aquest divendres aprovarà el ple del Consell per a impulsar el procés d'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Com ha explicat el conseller, l'Agenda Urbana Valenciana "permetrà abordar des d'un marc de diàleg com convertir la Comunitat Valenciana en un territori resilient i sostenible mediambientalment i econòmicament".

Per al titular de Política Territorial, es tracta d'un "instrument fonamental per a ordenar els pròxims anys les actuacions urbanes i urbanístiques en tot el nostre territori, amb especial atenció també en les zones inundables del Baix Segura i d'altres zones de la Comunitat".

A més, el conseller de Política Territorial ha assenyalat que aquesta reunió també ha servit per a "conéixer i analitzar les directrius de les agendes urbanes d'altres territoris així com de l'europea que està en marxa".

En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que les "Nacions Unides van recomanar que cada estat, regió i ciutat elaborarà la seua agenda urbana des de les característiques de cada àmbit territorial, d'acord amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU".

Així mateix, el conseller ha apuntat que l'Agenda Urbana Valenciana tindrà "un ampli procés de participació en el qual es recolliran les aportacions de tots els actors socials implicats i en la seua elaboració es proposaran una sèrie de blocs temàtics amb un component transversal que abastaran els grans problemes i oportunitats en relació amb el futur de les ciutats de la Comunitat".

Prèviament a aquesta reunió amb els responsables de l'Agenda Urbana Europea, Arcadi España ha mantingut una trobada de treball amb el conseller de Foment i Transport de la Representació Permanent espanyola davant la Unió Europea (Reper), Vicente Salvador Centelles, per a analitzar, entre altres qüestions, la cerca d'un suport tècnic i financer per part de les institucions comunitàries.

next