L'agricultor Gaspar Agulló guanya el concurs de la magrana mollar més bonica de tot l'Estat

La zona de la Denominació d'Origen Protegida de la Magrana Mollar d'Elx concentra més del 75% de la producció estatal de magranes i és la principal productora europea d'aquest fruit
13 octubre 2019 16:26h
L'agricultor agraciat fa 25 anys que es dedica a la magrana mollar d'Elx i té vora tres hectàrees de cultiu repartides entre les pedanies de la Foia i la Baia.  / @GRANADASELCHE

ALACANT (EP). El jurat del concurs de 'la magrana ideal' ha reconegut com la magrana mollar més bonica de l'estat espanyol la fruita de l'agricultor il·licità Gaspar Agulló, per ser "la imatge que més representa la magrana mollar d'Elx", una varietat que compta amb Denominació d'Origen Protegida.

El concurs, organitzat per la Unió de Llauradors i la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de la Magrana Mollar d'Elx, s'ha celebrat aquest diumenge en el marc de la Fireta del Camp d'Elx, amb la participació d'una trentena de magranes d'aquesta varietat.

L'agricultor agraciat fa 25 anys que es dedica a la magrana mollar d'Elx i té vora tres hectàrees de cultiu repartides entre les pedanies de la Foia i la Baia.

El jurat ha tingut en compte que l'escorça i la corona "estigueren sanes, amb una pell tersa, brillant i amb una àmplia gamma de colors que són molt particulars d'aquesta varietat", ha detallat l'organització en un comunicat.

Gaspar Agulló s'ha mostrat "molt content" per guanyar el primer premi, que està dotat amb 100 euros en metàl·lic i una placa commemorativa. L'agricultor ha ressaltat la "gran faena" que duu a terme per a "cuidar la seua producció i obtindre uns fruits de gran qualitat i calibre". "Aquesta magrana és l'autèntica mollar d'Elx pel seu color", ha explicat Agulló, qui ha afegit que la magrana guanyadora "procedeix d'un arbre que té vora 15 anys".

El jurat ha estat format per membres dels sindicats agraris de la Unió, ASAJA Elx i el regidor de Desenvolupament Rural de l'Ajuntament d'Elx, Felip Sánchez.

La DOP de la Magrana Mollar d'Elx empara 40 municipis de les comarques de l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura i és una fruita que està de temporada. La zona de la DOP concentra més del 75% de la producció estatal de magranes i és la principal productora europea d'aquest fruit.

next