Els agricultors es manifesten aquest diumenge a València per la defensa de la citricultura

La marxa començarà a les 11 a l'Estació del Nord i acabarà en la delegació del govern
2 abril 2019 17:37h
Imatge d'arxiu d'una protesta citrícola aquest hivern a Sueca. / UNIÓ DE LLAURADORS

VALÈNCIA. La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat la quarta manifestació 'Per la defensa de la nostra citricultura' per a les onze del matí d'aquest diumenge a la ciutat de València amb el suport de 103 municipis, sindicats i organitzacions agràries.

Aquesta serà la quarta manifestació d'aquesta campanya en protesta per la mala collita citrícola i per a demanar mesures a l'Administració per a combatre la mala situació. A més dels municipis i els sindicats CCOO i UGT, la marxa té el suport dels diferents organismes agraris que formen aquesta plataforma com la Unió de Llauradors, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la demarcació de Castelló, l'Associació Local de Llauradors de Nules, el Sindicat Central d'Aigües del riu Millars.

La marxa començarà a les 11 del matí a l'Estació del Nord, passarà per la plaça de l'Ajuntament i conclourà davant la delegació del govern a València, al carrer de Colom, on els organitzadors llegiran el manifest.

La campanya citrícola d'enguany ha estat marcada pels baixos preus i per l'entrada de producte procedent de Sud-àfrica. Els productors denuncien que les institucions europees no demanen els mateixos requisits per a exportar als productors africans que als europeus i assenyalen que hi ha competència deslleial. A més, asseguren que els cítrics africans no passen els mateixos controls fitosanitaris que els europeus, fet que posa en risc de noves plagues les plantacions.

next