Agricultura permet la crema de la palla de l'arròs a l'Albufera fins a la fi de la sega per raons fitosanitàries

Només es podran cremar els residus agrícoles quan el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals siga 1 i el foc haurà d'estar apagat quan es ponga el sol
1 octubre 2019 11:47h
Ateses les raons fitosanitàries d'urgència manifestades per la Conselleria d'Agricultura, s'habilita aquest nou període de cremes. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA (EP). La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha habilitat, amb caràcter extraordinari i únicament per raons fitosanitàries, la possibilitat d'autoritzar la crema de restes de restolls i de la palla de l'arròs en aquelles superfícies de cultiu situades al voltant de l'Albufera de València des de l'1 d'octubre fins a la fi de la campanya de la sega de l'arròs del 2019 i, en tot cas, fins al 31 de desembre, tots dos inclusivament.

Únicament es podran efectuar amb nivell de preemergència per risc d'incendis forestals 1 i des de l'alba fins a dues hores abans de l'ocàs solar, moment en el qual haurà de quedar completament extinta, segons consta en la resolució que es publica aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Un informe de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb data del 17 de setembre parla de les mesures excepcionals per al control dels danys per anòxia i de la invasió de males herbes, plagues i malalties que afecten el cultiu de l'arròs. Ateses les raons fitosanitàries d'urgència que es manifesten per la Conselleria d'Agricultura, s'habilita aquest nou període de cremes.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next