Diari La Veu del País Valencià
Agricultura intensifica les proves per a detectar l’origen dels abocaments en les platges valencianes

VALÈNCIA. La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Direcció General d’Aigües, ha intensificat les proves per a detectar l’origen dels abocaments que dijous van provocar el tancament de les platges de la Malva-rosa i la Devesa. Des de la Generalitat tenen previstos 4.000 mostrejos.

El director general d’Aigües, Manuel Aldeguer, ha explicat que tant l’administració autonòmica com la local realitzen mostrejos periòdics per a garantir la qualitat de l’aigua i han assegurat que aquests episodis puntuals de curta duració responen “al compliment dels estrictes controls de totes dues administracions”, ha informat la Generalitat en un comunicat.

“En el moment en què desapareix el bacteri, cosa que succeeix molt ràpidament perquè dura de 2 a 4 hores, no té per què romandre la platja tancada”, ha assenyalat Aldeguer, que, així mateix, ha garantit la tranquil·litat i seguretat dels banyistes davant els més de 4.000 mostrejos que es realitzen en el litoral valencià.

Sobre l’origen d’aquests positius, Aldeguer ha apuntat als llocs d’abocament de les séquies i per aquest motiu els tècnics de la Conselleria estan duent a terme proves en diferents canalitzacions d’aquest tipus a l’Horta Nord, així com en l’emissari de Vera o en les goles del Pujol i del Perellonet, els resultats del qual començaran a arribar a partir del pròxim dilluns.

A pesar que la legislació vigent obliga a realitzar controls amb una periodicitat quinzenal o fins i tot superior, la Generalitat està realitzant un control molt més estricte, ja que duu a terme controls setmanals de cadascuna de les més de 200 platges marítimes del País Valencià, amb especial incidència en les zones de major afluència de banyistes, on els exàmens permeten obtindre una mostra més representativa de la qualitat de la zona de bany.

Comparteix

Icona de pantalla completa