El Bloc assegura que "obligarà el PSOE a fer un pacte d'esquerres com el del Botànic"

La secretària general del Bloc ha assegurat durant la celebració del tradicional Aplec del Puig que "l'estat espanyol serà plurinacional o no serà"
27 octubre 2019 17:24h
Micó ha intervingut junt amb Baldoví a l'Aplec del Puig. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La secretària general del Bloc, Àgueda Micó, ha instat el més d'un miler de militants que s'han citat en la 42 edició del tradicional Aplec del Puig a "eixir a guanyar en les eleccions generals del 10 de novembre per tal d'obligar el PSOE a fer un pacte d'esquerres com el del govern del Botànic i no mirar cap a Ciutadans i les altres dretes".

Així mateix, ha contraposat la defensa dels valors de la pluralitat i l'acord davant de la regressió bipartidista que estan protagonitzant PP i PSOE, als quals ha advertit que "l'estat espanyol serà plurinacional o no serà", així com que "els problemes polítics es resolen votant, no amb autoritarisme". 

Micó ha defensat les polítiques que els consellers del Bloc Vicent Marzà i Rafa Climent estan duent a terme al govern del Botànic, com també la resta de càrrecs valencianistes que tenen responsabilitats executives a les institucions de tot arreu del país, de qui ha afirmat que són "la garantia perquè el nostre país tinga un futur amb dignitat".

Finalment, la secretària general del Bloc ha explicat que el vot a Compromís és l'únic que garanteix el 10 de novembre que "es defensaran els interessos dels valencians", perquè "sense un Compromís fort a Madrid no hi haurà un finançament just ni les infraestructures que tant necessiten les nostres comarques".

En aquest mateix aspecte ha incidit Joan Baldoví, qui s'ha mostrat satisfet del paper jugat per la seua formació al Congrés, on ha subratllat que es presenten "amb la cara ben alta per la tasca feta en favor del diàleg i l'acord", així com en la visualització i reivindicació de l'agenda valenciana, la qual han estat claus perquè els "problemes d'aquesta terra estiguen a l'ordre del dia a Madrid".

Baldoví ha reivindicat que Compromís és vist com la formació que millor defensa els interessos dels valencians, "davant dels qui només saben que onejar cada vegada banderes més grans", ja que són "els qui parlem dels problemes reals de la gent, del seu dia a dia".

En aquest sentit, el portaveu dels valencianistes ha fet una crida als 450.000 votants de Compromís a les Corts per tal de votar també aquesta formació en les eleccions generals del 10 de novembre. "Nosaltres representem la política útil, aquella que no els enganyarà ni els defraudarà, com aquells que no han estat capaços d'arribar a un acord i per això anem ara a unes eleccions que no volíem ningú", ha afirmat.

Prèviament s'havien atorgat els Bloc d'Honor, que enguany han premiat l'associació Hilando Vidas, un projecte artístic col·laboratiu de dones de l'interior; la tripulació del vaixell de Santa Pola que va rescatar migrants del mediterrani, Nuestra Madre de Loreto, així com, finalment, l'històric militant de Castelló, Toni Royo, per tota la seua trajectòria. 

La jornada ha comptat amb una fireta d'associacions, així com ha servit per debatre i reflexionar sobre la Unió Europea amb les candidates de Compromís al Congrés per les tres circumscripcions valencianes, Marta Sorlí, cap de llista per Castelló, Maria Josep Picó i Clara Ferrando, número 2 i 3 per València, així com María José Garcia, número 2 per Alacant.

L'acte s'ha tancat amb una tradicional muixeranga i crits de "Llibertat presos polítics" per part de la militància. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next