Air Nostrum i el Sepla arriben a un acord que posa fi a la vaga de pilots

Els vols cancel·lats d'aquest dimarts no es recuperaran, però els del dimecres s'operaran amb normalitat
16 abril 2019 10:36h
Els vols dels dies 22, 23 i 24 d'abril s'operaran amb total normalitat. / EFE

VALÈNCIA. La companyia Air Nostrum i el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) han arribat a un acord que posa fi a la vaga que va començar aquest dilluns, en l'inici de la Setmana Santa, i en la qual es van cancel·lar fins a 49 vols d'aquesta aerolínia valenciana que forma part del grup Ilai i que opera com a línia d'Ibèria, han informat fonts empresarials.

Fonts d'Air Nostrum han indicat aquest dimarts que els vols d'aquest dimecres 16 i els dels dies 22, 23 i 24 del mateix mes, que estaven també afectats per la vaga, s'operaran amb total normalitat.

Malgrat haver arribat a un acord, es mantenen les 47 cancel·lacions anunciades per a aquest dimarts 16 d'abril davant la dificultat tècnica de reprogramar els vols i l'hora a la qual s'ha aconseguit l'acord, ja en el matinada després de dos dies de negociacions.

El Sepla havia convocat la vaga per a denunciar el desviament de la producció que, en la seua opinió, duu a terme Air Nostrum a altres aerolínies dels mateixos propietaris.

El sindicat de pilots ja va dur a terme diverses jornades de vaga al novembre del 2018 pels mateixos motius i al desembre va arribar a un acord pel qual es limitava al 20% el nombre d'avions i al 23,5% les hores de vol que pot externalitzar la companyia a altres empreses en el servei d'Ibèria.

next