Així seran les falles municipals de València del 2020

Els experimentats artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, juntament amb Escif, firmaran el monument gran, mentre que l'infantil és obra de Ceballos i Sanabria 
5 juny 2019 19:54h

VALÈNCIA. Aquesta vesprada al Centre del Carme s'han presentat els projectes de les falles municipals de València del 2020, és a dir, els monuments gran i infantil que es plantaran a la plaça de l'Ajuntament les Falles vinents. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera –ambdós càrrecs, en funcions– ha presidit aquest acte de presentació dels projectes a càrrec dels seus artistes.

Una estructura d'una dona gegant meditant acompanyada per diferents escenes per tota la plaça i un Micalet ple de personatges valencians –entre ells, Carmen Alborch, Lucrezia Bori, Joan Monleón i José Luis García Berlanga– seran les pròximes falles municipals de la ciutat. El pressupost previst per a la gran és de 205.000 euros. Per a la infantil, es preveuen 28.500 euros.

Ceballos i Sanabria seran els encarregats de signar la falla municipal infantil del 2020 gràcies al seu projecte 'Saps qui soc?'. Així ho va triar per majoria un comité seleccionador independent, designat per entitats falleres i artístiques després de les presentacions dels cinc projectes que van optar a plantar a la plaça de l'Ajuntament el març vinent. 

Ceballos i Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística al món de les falles infantils, la il·lustració, l'escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural. 

Pel que fa a la falla gran municipal, la signaran els experimentats artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, que han unit les seues trajectòries amb la de l'artista valencià Escif per a crear aquest monument que es plantarà a la plaça de l'Ajuntament. El comité seleccionador va triar per unanimitat el projecte 'Això també passarà' d'entre un total de huit candidatures.

La falla tindrà com a element central una estructura 'gegantesca' que representarà una dona meditant. Aquesta figura estarà al centre de la plaça i girarà 360 graus, seguint el compàs del moviment de la Terra. A més, el monument comptarà amb escenes descentralitzades per tota la plaça.

next