L'Ajuntament d'Alboraia prorroga l'exposició pública del PGE sense encetar un "veritable" procés participatiu

Els grups municipals de Ciutadans, Compromís i EU titlen de 'presa de pèl' que el PSOE allargue els terminis sense afavorir "que la ciutadania puga participar" en el disseny del projecte, més enllà de presentar-hi al·legacions
4 octubre 2019 06:00h
El ple de l'Ajuntament d'Alboraia va aprovar per unanimitat una moció dels tres partits –Ciutadans, Compromís i EU– que instava a prorrogar l'exposició pública del PGE fins que es produïra un procés de participació pública. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Els grups municipals de Ciutadans, Compromís i Esquerra Unida a Alboraia titlen de 'presa de pèl' que el PSOE haja prorrogat l'exposició pública del Pla General Estructural fins al 25 d'octubre "sense facilitar la participació ciutadana real". 

En principi, el termini per a presentar al·legacions acabava el 30 de setembre. No obstant això, gràcies a una moció presentada a l'Ajuntament d'Alboraia dijous passat, 26 de setembre, estava previst que el període d'al·legacions s'allargara "fins que hi haja una veritable participació ciutadana", segons fonts consultades en el seu moment per Diari La Veu.

Així, el ple de l'Ajuntament d'Alboraia va aprovar per unanimitat una moció dels tres partits –Ciutadans, Compromís i EU– que instava a prorrogar l'exposició pública del PGE fins que es produïra un procés de participació pública. Ara, però, mostren "el seu disgust" després que l'equip de govern haja prorrogat l'exposició pública fins al 25 d'octubre "sense dir res d'encetar un procés de participació ciutadana". 

En un comunicat conjunt, els tres partits assenyalen: "Després que la moció s'aprovara per unanimitat, ens preocupava quina seria 'la pròxima jugada' que ens tenia preparada el PSOE". "Ja ho hem vist, prorrogar fins al 25 d'octubre, sense que servisca per a encetar un procés de participació ciutadana real en l'elaboració del nou Pla General", continuen. 

Els responsables de la moció asseguren que el text diu "ben clar" que l'objectiu no era "que la ciutadania tinga més temps per a al·legar", sinó "que la ciutadania puga participar". La moció deixa així: "El veïnat d'Alboraia durant el procés d'exposició pública ha sigut 'informat' però en cap cas ha participat en un veritable procés de participació ciutadana. En diferents ocasions representants de diferents entitats d'Alboraia i de partits han manifestat a l'equip de govern que no s'havia realitzat un procés de participació previ a l'exposició pública on la ciutadania haguera pogut participar en el disseny del poble i no anar directament al procediment de participar via al·legacions".

Per això, es demanava "la pròrroga del període d'exposició pública fins que es produïsca un veritable procés de participació ciutadana en què el veïnat puga opinar i participar per a dissenyar el poble que volen". "Un pla de participació pública, transparent i amb alternatives reals; amb la participació de la ciutadania, i que tinga en compte l'estudi dels recursos i necessitats del poble procurant la seua millora amb el mínim creixement".

Els proposants de la moció denuncien que "el PSOE ha pervertit el sentit de la moció i està incomplint allò que deia respecte a encetar un procés de participació real". "Està clar que volen tirar cap endavant siga com siga, i la pròrroga ha sigut un intent de quedar bé de cara a la galeria", sentencien.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next