L'Ajuntament de Cervera del Maestrat nega que tinga previst trasplantar cap arbre "singular o monumental"

El consistori lamenta "la confusió" generada a partir d'una publicació en les seues xarxes socials: "En cap moment es volia fer referència a oliveres monumentals o de naturalesa excepcional o singular"
27 desembre 2019 10:50h
Des de l'Ajuntament de Cervera expliquen que s'han demanat "els preceptius informes tècnics tant a organismes de reconeguda solvència –la Taula del Sénia– com als serveis ambientals de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat". "Aquestes conclusions, evidentment, seran les que determinaran les actuacions a dur a terme", remarquen.. / MOLÍ DE CERVERA

VALÈNCIA. "L'Ajuntament de Cervera mai trasplantarà cap arbre, siga olivera o de qualsevol altre tipus, catalogat singular o monumental o que tinga algun valor excepcional o notable". Aquest és l'aclariment que fa l'alcalde del municipi, Adolf Sanmartín, "en relació amb el suposat trasplantament de dues oliveres mil·lenàries". Preguntat per Diari La Veu arran de la queixa pública iniciada per Maestrat Viu i de la qual s'ha fet ressò també aquest mitjà, des del consistori expliquen que "s'està intentant seleccionar dues oliveres de la zona, cedides per propietaris, amb l'objectiu de ser col·locades a la nova Plaça Fàbriques, però complint sempre, com no podia ser d'una altra forma, amb els preceptes de perímetre del tronc i antiguitat marcats per la llei i el decret de Patrimoni Arbori de la Comunitat Valenciana dels anys 2006 i 2018, respectivament".

Des de l'Ajuntament de Cervera expliquen que s'han demanat "els preceptius informes tècnics tant a organismes de reconeguda solvència –la Taula del Sénia– com als serveis ambientals de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat". "Aquestes conclusions, evidentment, seran les que determinaran les actuacions a dur a terme", remarquen.

L'alcalde lamenta "la confusió que ha pogut produir la notícia que va aparéixer en la xarxa oficial de l'Ajuntament relativa al trasplantament de dues oliveres mil·lenàries". "En cap moment es volia fer referència a oliveres monumentals o de naturalesa excepcional o singular, ni molt menys transgredir o vulnerar la legislació valenciana aprovada a l'efecte", conclouen des de l'Ajuntament.

next