L'Ajuntament de València proposa una concessió de les Sitges durant 50 anys al consistori de Burjassot

Glòria Tello: "Els dos ajuntaments treballem mà a mà pel bé de les Sitges, un element patrimonial i històric molt important valencians"
28 novembre 2019 18:40h
Malgrat que el monument es troba en ple centre de Burjassot, és de propietat del consistori valencià. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA (EP). L'Ajuntament de València ha proposat al de Burjassot que s'encarregue de l'ús, gestió i manteniment de les Sitges durant 50 anys. Malgrat que el monument es troba en ple centre de Burjassot, és de propietat del consistori valencià.

La regidora de Cultura de València, Glòria Tello, s'ha reunit aquest dijous amb membres de l'Ajuntament de Burjassot i de la Direcció General de Cultura de la Generalitat per a tractar tres temes pendents entre les administracions sobre les Sitges. El Pati de les Sitges data del segle XVI, moment en què va començar la seua construcció després que la ciutat de València decidira edificar en terrenys pròxims un magatzem de blat davant els problemes d'escassetat.

Per part de l'Ajuntament de València s'ha recordat el compromís que van adquirir l'Ajuntament de Burjassot i la Generalitat d'"assumir la inversió realitzada per l'Ajuntament de València en la segona de les obres de consolidació de les Sitges, que està a punt ara d'acabar". D'aquesta manera, València assumiria el cost total de la primera obra d'emergència, i Burjassot i la Generalitat assumirien l'import de la segona.

En segon lloc, s'ha acordat que l'Ajuntament de València concedirà permís a l'Ajuntament de Burjassot per a realitzar obres de rehabilitació de l'Embarronat de les Sitges, per al qual el municipi de l'Horta Nord ja disposa d'una partida pressupostària.

Com a tercer punt, l'Ajuntament de València ha proposat fer una concessió per 50 anys de les Sitges a l'Ajuntament de Burjassot, de manera que la població de l'àrea metropolitana passaria a tindre la cessió d'aquest patrimoni històric i s'encarregaria del seu ús, gestió i manteniment.

La regidora Tello ha afirmat: "Les tres administracions treballem en la mateixa línia respecte a les Sitges; la reunió de hui ha sigut molt cordial i en to molt positiu". "Els dos ajuntaments treballem mà a mà pel bé de les Sitges, un element patrimonial i històric molt important valencians", ha assenyalat l'edil.

next