L'Ajuntament reparteix més de 5.500 flors de Nadal per a tenyir de roig els barris i pedanies de València

El parc de Benicalap és l'espai on més ponsèties s'han col·locat
23 desembre 2019 14:14h
El costum de posar ponsètia per a adornar les cases i carrers per Nadal es va estendre a les terres valencianes en les últimes dècades. / MARTIN DIVISEK EFE 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha engalanat ja els barris i les pedanies de la ciutat amb un total de 5.500 flors de Nadal, les denominades ponsètia. Ara, aquestes plantes roges poblaran els diferents barris de la ciutat durant les festes de Nadal. Segons explica el consistori en un comunicat, els serveis de jardineria han augmentat en 1.500 unitats les plantes que s'han col·locat.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha indicat en un comunicat de l'Ajuntament que el parc de Benicalap és el lloc on més flors de Nadal s'han habilitat, amb un total de 360 unitats. A ell se sumen el carrer de La Pau amb 350, el Jardí del Túria, el Pont de les Flors i la Gran Via Marqués del Túria.

El costum de posar ponsètia per a adornar les cases i carrers per Nadal es va estendre en les terres valencianes en les últimes dècades. El motiu és que el color de roig de les fulles, cridaner especialment en l'època de l'hivern, on una bona part de l'arbratge i altres plantes està sense fulles, esmorteït pel descens hivernal.

La ponsètia, originària d'Amèrica Central, va ser descoberta el 1828 per John Poinsett, ambaixador dels Estats Units a Mèxic, qui en va enviar diverses a Carolina del Sud perquè començaren a cultivar-se, segons l'Ajuntament.

Així mateix, els asteques les empraven per a tintar teixits, fer cosmètics i per a usos medicinals. Es va convertir en una flor tan popular que el 2002 el Congrés dels Estats Units va nomenar el 12 de desembre com el Dia de Ponsètia. 

next