L'Ajuntament de València posa en marxa una iniciativa per a tramitar denúncies de discriminació laboral 

La Bústia violeta dona l'oportunitat de canalitzar les denúncies del personal sobre discriminació laboral per qüestions de sexe
21 febrer 2019 13:38h
La Bústia violeta forma part dels objectius de la plataforma #TreballemIguals, que pretén eliminar diversos aspectes, com ara les diferències salarials i les discriminacions en l'horari. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha posat en marxa, a través de la Regidoria d'Ocupació, el servei Bústia violeta, una nova eina de lluita contra la discriminació laboral per raó de sexe que permetrà tindre un control exhaustiu i un seguiment de les denúncies per qüestions com la qualitat de l'ocupació femenina, la no discriminació en el treball i la conciliació laboral d'homes i dones.

La regidora d'Ocupació, Sandra Gómez, ha presentat hui aquest nou instrument al servei de la ciutadania a través de València Activa, amb la col·laboració de la Direcció General de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat. La directora general, Cristina Moreno, ha participat en la presentació de la Bústia violeta junt amb Gómez.

Aquesta iniciativa permetrà canalitzar les denúncies que efectua la plantilla, sempre de manera anònima, sobre situacions de discriminació laboral per qüestions de sexe. Des de València Activa es garanteix que totes les denúncies seran tramitades i objecte de seguiment per part de l'autoritat laboral, a través de la Inspecció de Treball. La Bústia violeta s'emmarca dins dels objectius de la plataforma #TreballemIguals i afavorirà tindre un control més exhaustiu de les denúncies que es realitzen.

Així ho ha explicat la regidora, qui ha subratllat que l'objectiu és "contribuir a trencar la bretxa de gènere i la discriminació, tant en l'accés a l'ocupació com la que es produeix en el lloc de treball mateix", com, per exemple, diferències salarials, discriminació en les categories laborals i en l'horari, etc. "Volem facilitar que es puguen denunciar aquestos casos i, sobretot, que la denúncia arribe a bon port", ha assegurat Sandra Gómez.

La Bústia violeta funcionarà gràcies a la posada en marxa de la Unitat d'Igualtat de València Activa en les dependències de l'avinguda de la Plata, número 28, i també a les seus de Barris per l'Ocupació, de manera itinerant, ateses per sis agents de la Unitat d'Igualtat. 

"Amb la Bústia violeta volem fomentar la igualtat laboral a la ciutat de València i ser un referent per a altres ciutats i municipis, amb l'objectiu d'habilitar eines que ajuden a identificar i corregir qualsevol situació de discriminació que les dones pateixen pel mer fet de ser-ho, tant en entrevistes de treball com en el mateix lloc de treball". ha afirmat Gómez. Per la seua part, Cristina Moreno ha destacat la col·laboració de la Generalitat amb l’Ajuntament per a dur a terme una iniciativa que ha qualificat de "necessària". A més, ha recordat que el Pla Director de la Inspecció de Treball preveu diverses accions, com ara l'encreuament de bases de dades amb la finalitat de detectar possibles situacions de discriminació salarial en les empreses.

next