L'Ajuntament de Rafal trenca la CV-912 per a alliberar l'aigua acumulada i evitar que s'inunde el municipi

Les famílies de dues pedanies han hagut de ser desallotjades a causa de les "destrosses i inundacions" provocades pel temporal
13 setembre 2019 14:11h
La localitat de Rafal pateix les conseqüències del temporal amb el trencament de les séquies del Mayayo i Abanilla, segons detalla el consistori en un comunicat. / AJUNTAMENT DE RAFAL

ALACANT. L'alcalde de Rafal (el Baix Segura), Manuel Pineda, ha pres la decisió de trencar la carretera CV-912 perquè puga fluir l'aigua acumulada pel temporal de pluja que assola la comarca, de manera que s'evite la inundació del municipi. Aquesta decisió s'ha posat en coneixement del Centre de Coordinació d'Emergències 112, amb base a Oriola pel temporal.

La localitat de Rafal pateix les conseqüències del temporal amb el trencament de les séquies del Mayayo i Abanilla, segons detalla el consistori en un comunicat.

El trencament d'eixes dues canalitzacions ha provocat "destrosses i inundacions", per la qual cosa s'ha acordat el desallotjament de les famílies de les pedanies d'El Mudamiento i El Badén. Per això, Rafal ha habilitat un alberg provisional per a 70 persones.

Des de l'Ajuntament de Rafal demanen prudència al veïnat i que es quede a casa. Els accessos d'entrada i eixida de la localitat estan tallats.

El consistori també ha habilitat diversos telèfons d'emergències. El número d'urgències és 630077891; el Whatsapp municipal, 696719378, i el telèfon de l'Ajuntament, 966752267.

next