L'Ajuntament recorrerà contra la decisió del jutge de rebutjar la seua personació en el cas de l'estafa de l'EMT

L'alcalde de València assenyala que "probablement" els diners defraudats s'hauran de recuperar en els tribunals 
12 novembre 2019 15:03h
El també portaveu de Compromís per València ha garantit que l'Ajuntament respectarà les conclusions de la comissió d'investigació de l'EMT. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). L'Ajuntament de València recorrerà el rebuig del jutge a la seua personació en la causa que investiga l'estafa de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT). "Volem prioritzar que els milions es troben i recorrerem tot el camí possible", ha recalcat l'alcalde, Joan Ribó. 

El titular del jutjat d'instrucció número 18 de València va rebutjar la personació per a evitar una "duplicitat innecessària", ja que està acceptada la de l'empresa municipal en la causa, en la qual únicament figura com investigada la treballadora que va ser acomiadada.

Ribó ha indicat a preguntes dels periodistes que des de l'Ajuntament respecten la decisió però que veuen "important" que el govern local estiga present en el procés. "L'objectiu fonamental de l'Ajuntament i de l'EMT és recuperar els diners, i probablement s'hauran de recuperar mitjançant els tribunals", ha insistit.

Respecte a la comissió d'investigació del frau de l'EMT, on segueixen les declaracions aquest dimarts, el també portaveu de Compromís per València ha garantit que l'Ajuntament respectarà les conclusions, com va aprovar el ple municipal amb el vot unànime del govern del Rialto (Compromís i PSPV).

Ha subratllat així que "no hi ha res de nou" en la petició de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, que el secretari del consell d'administració de l'EMT siga un funcionari. "Si la comissió considera que s'ha de fer, es farà i ja està", ha resolt el primer edil.

next