L'Ajuntament subvencionarà el 40% del lloguer a 1.277 famílies a València

El consistori ha rebut més de 3.123 sol·licituds en aquesta convocatòria de les ajudes al lloguer, per a les quals destinarà uns 2 milions d'euros
26 desembre 2019 11:35h
En aquesta edició, l'Ajuntament ha rebut 3.123 sol·licituds. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València concedirà les ajudes municipals al lloguer del 2019 a un total de 1.277 famílies. En aquest quart any consecutiu de la convocatòria d'aquestes ajudes, les unitats familiars seleccionades tindran subvencionat el 40% de l'import. En conjunt, el consistori ha destinat aproximadament uns 2 milions d'euros per a aquest suport econòmic a les famílies. Aquest paquet d'ajudes, que ha presentat aquest dijous la regidora d'Habitatge, Isa Lozano, seran aprovades demà en la Junta de Govern Local. 

Segons ha explicat la regidora, aquest any han sol·licitat les ajudes 3.123 unitats residencials. D'elles, han sigut excloses 1.278 per no complir els requisits necessaris i, altres 469, per raons d'incomptabilitat –famílies que ja accedeixen a les ajudes que concedeix la Generalitat, per exemple–. La xifra de sol·licitants, però, és molt més baixa que en la convocatòria passada, quan superava els 5.500. 

A ulls la regidora, aquest descens podria deure's al fet que en la convocatòria del 2018 es va incorporar una novetat: es va ampliar la cobertura de les ajudes dels 500 euros com a preu màxim de lloguer fins als 600 euros. Aquest augment de la forqueta va permetre a moltes famílies més nombroses i amb habitatges més cars accedir a les ajudes. Segons ha explicat la regidora, una vegada passat l'efecte de la novetat, ha baixat el nombre de persones sol·licitants. 

Tot i que aquesta és la hipòtesi que baralla l'Ajuntament, una altra possible raó apuntaria a la pujada generalitzada dels preus del lloguer, que han provocat que el requisit d'estar dins de la forqueta de pagar 600 euros al mes per una vivenda siga difícil de complir. Tanmateix, des de l'Ajuntament descarten, de moment, ampliar la cobertura a lloguers superiors de 600 euros: "Els recursos són limitats i sí que es cobreix la forqueta de les persones amb menys ingressos i un lloguer d'entre 300 i 600 euros", ha explicat la regidora. Es preveu, així mateix, que es mantinga també l'import que es destinen a les ajudes, fins als 2 milions d'euros. 

Les ajudes, a més de limitar-se pel preu del lloguer, també estableixen màxims en els diners que arriben a la unitat familiar al llarg de l'any. En concret, poden accedir a elles les famílies que no superen els 22.660 euros del total d'ingressos anuals. 

Per perfils del demandant, un 69% de les persones sol·licitants són dones i predominen les unitats familiars de nacionalitat espanyola. Per barris, on més nombre d'ajudes s'han concedit és a Rascanya, seguit de Quatre Carreres, Camins al Grau i l'Olivereta. 

next