L'Ajuntament de València aprova rehabilitar dos edificis del Cabanyal

La Junta de Govern Local decideix pagar el 85% de les ajudes que destina a fer activitats amb menors a la Punta
28 juny 2019 19:19h
La Setmana Santa Marinera rebrà una subvenció de 150.000 euros. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Junta de Govern Local, ha aprovat aquest divendres el projecte tècnic d'execució de les obres de rehabilitació integral de dos edificis del barri del Cabanyal situats als carrers de la Reina i del Doctor Lluch, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que els projectes d'execució de les obres de rehabilitació integral dels dos edificis citats "estan redactats pels arquitectes Vicente Dualde i Eloy Cantero, i presentats per la Societat Pla Cabanyal-Canyamelar i el servei tècnic de l'Ajuntament". El termini previst d'execució de les obres és de sis mesos i el pressupost total ascendeix a 205.054,25 euros.

La proposta d'intervenció inclou el manteniment de l'edifici del carrer de la Reina, amb el seu pati, porxo d'accés i façana original, que dona al carrer de Doctor Lluch, ja que es tracta d'un model de referència del tipus d'habitatge d'una planta amb corredor central i accés a dos carrers.

A més, preveu la demolició de l'habitatge superior que dona al carrer del Doctor Lluch, ja que es troba en molt mal estat i es tracta d'afegits que perjudiquen la lectura del tipus original, ha agregat el consistori, que ha apuntat que es mantindrà la façana en la planta baixa, per ser l'original i estar en bon estat, i que es procedirà a la rehabilitació de l'habitatge en planta baixa.

Sobre l'habitatge del carrer de la Reina es pretén rehabilitar en la seua integritat l'estructura, coberta, distribució, sòcols de taulell, paviments i fusteries, mentre que l'habitatge del carrer del Doctor Lluch es rehabilitarà en la seua integritat per a l'obtenció d'un xicotet apartament.

Així mateix, es durà a terme la rehabilitació integral del pati interior i del porxo d'accés a fi d'optimitzar les condicions bioclimàtiques, ha agregat el consistori. Aquests espais es converteixen en elements comuns de tots els habitatges de l'actuació, en els quals es rehabilitaran la font, el sòcol de taulells i se substituirà el paviment per un altre similar.

Projectes amb menors a la Punta

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat el pagament del 86% de l'ajuda econòmica que destina al programa d'intervenció amb menors al barri de la Punta. Aquesta quantitat ascendeix a un total de 60.973,14 euros, segons la pròrroga del conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament i l'associació Arca de Noé per al desenvolupament de l'esmentat projecte, com ha precisat Joan Ribó.

A més, en aquesta reunió s'ha acordat la justificació de la subvenció de 58.028 euros corresponents a la segona pròrroga del conveni existent entre l'Ajuntament i la Fundació Secretariat Gitano per a l'execució del programa d'intervenció social amb la població gitana immigrant procedent dels països de l'Est.

Setmana Santa Marinera

La Junta de Govern Local ha donat també conformitat a la Junta Major de la Setmana Marinera de València per a ser beneficiària de la subvenció 150.000 euros, un muntant que s'ha d'afegir a altres ajudes de l'Ajuntament.

Igualment, s'ha aprovat la contractació del subministrament de 450 vestits d'intervenció, amb les seues corresponents bosses de transport i arnés, amb destinació al Departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament. El pressupost ascendeix a 612.562,50 euros, ha detallat el consistori.

next