El ple de l'Ajuntament de València aprova els comptes municipals per al 2020 

Compromís i el PSPV donen llum verda als pressuposts en l'últim ple de l'any amb els vots en contra del PP, Ciutadans i Vox
19 desembre 2019 10:27h
Els comptes municipals han comptat, com era previsible, amb els vots a favor de l'equip de govern (el PSPV i Compromís) i amb el rebuig de l'oposició (el PP, Ciutadans i Vox). / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València acaba l'any amb els comptes tancats per a l'any vinent. Després de la tempesta dels últims dies i de l'encreuament d'acusacions entre el PSPV i Compromís, aquest dijous han assolit més d'un acord, i no només en el cas de l'EMT i el port de València. El ple del consistori ha aprovat els pressuposts municipals per al 2020; un assumpte sobre el qual existia consens i unitat. Els comptes municipals comptaran els 898,4 milions en el cas del general del consistori i un poc més de mil milions en el cas del pressupost consolidat –organismes autònoms i empreses municipals. 

Els comptes municipals han comptat, com era previsible, amb els vots a favor de l'equip de govern (el PSPV i Compromís) i amb el rebuig de l'oposició (el PP, Ciutadans i Vox). Els comptes del pròxim exercici han arribat a aquesta sessió de desembre després que s'aprovaren provisionalment al ple ordinari de novembre. Després del període d'al·legacions, aquest dijous s'ha donat el vistiplau final a la resolució d'aquestes i al pressupost, a les seues bases d'execució i a la plantilla de personal per al 2020.

Durant el debat dels comptes municipals del pròxim exercici, l'oposició ha censurat "la pujada d'imposts" i que el percentatge d'execució d'inversions siga "baix". En resposta a l'oposició, l'alcalde Joan Ribó ha assegurat que València és "la ciutat que menys imposts té" i ha demanat al PP, a Ciutadans i a Vox que "facen una anàlisi" en aquest sentit, al mateix temps que ha destacat que el de 2020 és el pressupost "més alt de la història" de l'Ajuntament i que la capital valenciana és de les primeres grans ciutats que aproven els seus comptes abans que acabe l'any.

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha defensat el grau d'execució dels comptes municipals per part del govern local (del 77%, segons ha dit) i ha demanat al PP, a Cs i a Vox que "no insistisquen" en aquest assumpte. "A mi m'agradaria executar el 100% però no existeix administració que execute el 100% d'un pressupost d'inversions. És impossible", ha plantejat.

next