L'Ajuntament de València destina més de 400.000 euros a ajudes per a autònoms

El consistori convoca per tercer any aquestes subvencions per a fomentar el xicotet comerç de barri
29 març 2019 14:20h
Les ajudes es podran destinar a afrontar les despeses corrents. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de València, dirigida per Carlos Galiana, ha convocat, per tercer any consecutiu, les ajudes a la creació de nous comerços i a la consolidació dels existents en la ciutat de València. Es tracta d'una proposta municipal que té per objectiu el suport a les activitats comercials dels barris de la ciutat per tal d'afrontar les seues despeses corrents derivades d'aspectes com la titularitat, l'exercici, el desenvolupament i la millora del negoci o l'activitat comercial.

La convocatòria d'aquestes ajudes municipals està dotada enguany amb 409.370,18 euros i podran destinar-se a partides diverses, com al pagament del lloguer del local comercial, a la implantació de sistemes de qualitat comercial, a la realització de cursos de formació del personal treballador, a implantar noves tecnologies de gestió empresarial per a l'exercici de la seua activitat, a la participació en plataformes individuals o conjuntes de comerç electrònic o a la realització d'auditories energètiques.

A més, a banda de millores internes del comerç, també estan contemplades partides enfocades a millorar el posicionament de cara a l'exterior. Així, es podran elaborar amb la línia de subvencions estudis de mercat, anàlisi d'oferta i de demanda, màrqueting empresarial, enquestes d'avaluació de satisfacció de clients, aplicació de serveis de geolocalització o altres destinats a avaluar la implantació o a millorar el posicionament de l'establiment comercial en el mercat. 

Pel que fa a temes d'imatge i comunicació també estan contemplades les despeses que ajuden a definir, millorar o difondre la identitat corporativa, així com les derivades del disseny de noms, marques i logotips, el disseny o elaboració de material gràfic i documental i els serveis d'assessorament o consultoria en matèria de modernització o promoció comercial, de millora de la imatge o d'assessorament laboral i fiscal relacionat amb l'exercici de l'activitat. 

"Apostem de nou de manera decidida pel xicotet comerç de València, ajudem al fet que els autònoms puguen fer front al manteniment d'aquests negocis i impulsem de manera decidida la creació d'empreses comercials de proximitat", ha assenyalat el regidor d'aquesta àrea, Carlos Galiana, qui ha indicat que "amb aquesta línia de subvencions millorem el mapa comercial de la ciutat de València amb l'objectiu de mantindre l'essència i la tradició de la nostra ciutat".

Altres accions que podrà dur a terme el xicotet comerç de la ciutat amb aquesta línia de subvencions municipals són implantar serveis tècnics i tecnològics per a la venda i difusió de l'activitat comercial a través d'Internet o per a la millora de les eines de comunicació comercial, és a dir, mitjançant publicitat en ràdio, televisió, premsa, aplicacions per a telèfons, internet, blogs i xarxes socials o altres suports. 

Per últim, estan també contemplades les quotes d'assegurances de responsabilitat civil, de subministrament d'energia, aigua, telèfon o Internet, específicament referits a l'establiment comercial, l'obtenció de certificacions oficials en matèria d'igualtat o com a entitat col·laboradora en igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

A més, cal dir que se subvencionarà el 100% del total de les despeses justificades fins a un màxim de 3.000 euros per sol·licitant. La partida total destinada a la línia de subvencions és de més de 400.000 euros, és a dir, que dobla quasi la xifra de la primera convocatòria. 

Ajudes a les associacions de comerç i a la venda no sendentària

El regidor Galiana ha explicat que aquesta "és només la primera línia d'ajudes que la seua regidoria convocarà per a aquest curs". Així, l'Ajuntament convocarà pròximament suports econòmics per a les diferents associacions de comerç que hi ha a la ciutat de València. Finalment, ha avançat Galiana, també s'està estudiant traure una línia específica de subvencions per als comerciants de la ciutat que es dediquen a la venda no sedentària en els diferents mercats de barri.

next